Felicitări!

Zilele acestea, comunitatea penticostală din România a sărbătorit 100 de ani de la înființarea primei biserici penticostale din țară (Păuliș, 10 septembrie 1922). Pentru a marca acest moment, conducerea Cultului Creștin Penticostal (CCP) a luat decizia publicării unei lucrări monografice, care să fie un fel de „carte de vizită” a organizației.

Proiectul a început în primăvara anului 2021, însă eu am fost cooptat mai târziu (în octombrie), când Editura Plērōma (editura Institutului Teologic Penticostal), al cărei administrator sunt, a primit sarcina editării volumului. Au urmat 10 luni de muncă asiduă – colectarea datelor despre mii de biserici și prelucrarea lor, multe ședințe de lucru cu pastorii din conducerea CCP (constituiți într-o „Comisie pentru Centenar”), la care se adaugă, bineînțeles, tot ce presupune procesul de editare. Am fost ajutat de Andreea, care a prelucrat o bună parte din chestionarele primite de la biserici și care a întocmit diverse texte ce trebuiau incluse în volum. De asemenea, în luarea deciziilor editoriale dificile, am primit mereu sprijinul pastorului și colegului Ioan Brie, coeditorul volumului.
Cartea a ieșit de la tipar; am primit un exemplar sâmbătă, și cred că nu arată rău. E un volum consistent (aproape 900 pag.), cu informații „la zi” despre CCP și părțile lui componente, cu o scurtă istorie a penticostalismului românesc și cu o prezentare a elementelor de spiritualitate penticostală românească. (Aa, și are și poze. 😊)

Acum, când greul a trecut, rămân cuvintele de recunoștință; în primul rând, Îi mulțumesc lui Dumnezeu care ne-a dat putere să terminăm lucrul la timp (deși am lucrat contra cronometru, mai cu seamă în ultima fază a proiectului); apoi, le mulțumesc tuturor celor ce au contribuit la scrierea volumului: pastorilor din conducerea centrală a Cultului, colegilor Ioan Brie, Eugen Jugaru și Ciprian Balaban (de la ITPB), conducerii instituțiilor componente ale CCP, precum și tuturor pastorilor și conducătorilor de biserici care și-au făcut timp să completeze chestionarele despre bisericile locale. Președintele cultului, pastorul Moise Ardelean, a urmărit îndeaproape bunul mers al proiectului, alocând mari resurse de timp și energie pentru a găsi soluții la piedicile care apar, inevitabil, în proiecte de această anvergură. De asemenea, le mulțumesc colegilor Emanuel Conțac și Romulus Ganea pentru aportul lor prețios, precum și soției mele, Andreea, care, pe lângă faptul că a fost implicată în proiect, mi-a îngăduit să petrec perioadele lungi de timp în fața monitorului, făcând editare. Nu în ultimul rând, le mulțumesc călduros lui Liviu Bursuc și întregii echipe de la Tipografia Celestin din Suceava, care au asigurat tehnoredactarea și execuția tiparului în condiții excelente, care au făcut eforturi supraomenești pentru ca volumul să iasă la timp și să astfel să poată fi dăruit invitaților la evenimentele de la Arad.

Cartea va fi în curând disponibilă pe piață, așa că țineți aproape.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid037P1rcSSseW23bwDTe5f3BGPfNr24g8BjUvprXfjUP2dhjxhfeMSZzEQyfMnJppqCl&id=100000817259131

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.