Rugăciune pentru Misiune

Niger
Populația totală: 25.006.000
Populația creștină: 64.700
Religia principală: islam

Mai demult cunoscută pentru armonia inter-religioasă, Niger a urcat 21 de locuri pentru a intra în clasamentul țărilor cu cea mai mare persecuție în 2022. Dinamica persecuției se schimbă rapid în Niger, datorită creșterii dramatice a violenței împotriva creștinilor. Din 2020, țara a experimentat o serie de atacuri din partea militanților islamici și a protestatarilor care și-au luat revanșa incendiind biserici. Imprevizibilitatea situației face creștinii vulnerabili. Dacă creștinii se întâlnesc, ei trebuie s-o facă în secret și cu precauție datorită amenințării cu violența din partea grupurilor militante precum Boko Haram.

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din Niger?
Ziua 1: Să ne rugăm ca violența împotriva credincioșilor să înceteze și influența grupurilor militante islamiste să se diminueze.
Ziua 2: Domnul să mângâie și să întărească credincioșii care și-au pierdut familia și prietenii în urma atacurilor.
Ziua 3: Programele de pregătire să echipeze credincioșii ca aceștia să facă față persecuției și să slujească Domnului în locurile unde trăiesc.
Ziua 4: Să cerem lui Dumnezeu să-Și folosească biserica din Niger în moduri minunate și cu îndrăzneală pentru slava Lui atât în familiile, cât și în comunitățile lor.
Ziua 5: Să ne rugăm pentru restaurarea păcii în comunități, în biserici și în viețile nigerienilor.
Ziua 6: Dumnezeu să se îndure de oameni care locuiesc în teritoriile conduse de liderii grupărilor extremiste și să le dea har.
Ziua 7: Domnul să mântuie liderii și membrii grupărilor extremiste. Cu Dumnezeu toate lucrurile sunt posibile!

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid02oJNuBUvW5wew92kNaU92rLKwsDNsQrEwU9kVCCXBDtmGLA9zGhxzYfG4acTnhvWQl/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Rugăciune pentru Misiune

Comentariile sunt închise.