Domnul este Păstorul meu… de aceea Îl voi lăuda toată viața mea

„Te voi binecuvânta dar toată viața mea și în Numele Tău îmi voi ridica mâinile” (Psalmul 63:4).

Când îți vine mai ușor să-L lauzi pe Domnul? Când te simți bine, nu-i așa? Când lucrurile îți merg bine, când ai o oarecare stabilitate financiară, materială? Când nu ai dureri în trup? Când te împaci bine cu toți cei din jurul tău?

Versetul acesta pentru mine este mult mai personal decât a fost vreodată, și asta de acum vreo 3 săptămâni și ceva. Eram în mașină și tocmai ce-am intrat într-o localitate când, după o curbă, din fața mea văd că veneau două mașini: un tir care circula pe banda lui de mers și un camion care circula pe banda mea de mers, în încercarea de a depăși acel tir. Dumnezeu a fost acela care pur și simplu m-a făcut să trag dreapta de volan și să părăsesc aproape cu totul carosabilul, pentru ca acel camion să poată trece pe lângă mine fără să ne ciocnim. Un detaliu doar vreau să-ți spun legat de tot acel eveniment. După ce-am tras pe dreapta și după o discuție pe care am avut-o cu șoferul tirului care a oprit să vadă dacă sunt în regulă, când am dat să plec mai departe pur și simplu am început să cânt cântarea inspirată din acest verset: „Te voi binecuvânta dar toată viața mea și în Numele Tău îmi voi ridica mâinile.”

În toate acele clipe am avut o pace pe care doar Dumnezeu mi-o putea da. Însă mi-am dat seama și m-am convins pe mine însumi că eram (și încă sunt) hotărât să-L laud pe Domnul toată viața mea. Ce implică acest angajament? Implică faptul că orice ar veni în viața mea, orice greutăți ar apărea, eu voi căuta să-L laud dintr-o inimă sinceră pe Dumnezeu.

David era hotărât să facă acest lucru și a luat această decizie nu dintr-un palat sau casă împărătească, nu când Dumnezeu l-a binecuvântat într-un mod extraordinar, ci din pustie.

Însă hotărârea aceasta mai implică ceva: continuitate, perseverență, consecvență. Toată viața mea nu înseamnă doar când sunt la un moment de părtășie într-o biserică locală, ci înseamnă că Îl laud pe Domnul și când sunt la școală, la serviciu, pe stradă, în familie, cu prietenii etc. Laudă-L astăzi pe Domnul. Că va fi sau nu ultima zi din viața ta, laudă-L din toată inima pe El!

Stoica Timotei

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.