Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia

Conform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).
Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Bosniac
Țara: Suedia
Populație: 32.000
La nivel mondial: 3.040.400
Biblia: tradusă
Religia principală: islam
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 0,30%
Evanghelici: 0,04%

Bosniacii sunt un grup etnic din sud estul Europei concentrați în mod special în Bosnia și Herțegovina. Datorită trecutului politic dificil și a războaielor mulți bosniaci au statut de refugiați în mai multe țări din vestul Europei, unde încă își păstrează identitatea culturală, religioasă și limba. Majoritatea bosniacilor sunt musulmani suniți și consideră islamul fundația culturii lor, cu toate acestea liderii religioși nu au influență în viața de zi cu zi.

Bosniacii sunt printre cele mai puțin evanghelizate popoare din Europa, puțini l-au acceptat pe Hristos, cu toate că există agenții de misiune care lucrează între ei.

Dumnezeu să cheme și să echipeze oameni care să ducă Vestea Bună a mântuirii prin Isus Hristos bosniacilor. Domnul să încurajeze și să întărească puținii creștini bosniaci cunoscuți!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.