Sfatul lui Traian Dorz pentru Pastorul Paul Negrut

Nu vorbiti de rau biserica Domnului Isus Hristos. Cei care sunteti casatoriti, ti-a vorbit cineva vreodata de rau, sotia? Sa spuna ceva de rau de ea? Si daca are dreptate, nu-ti place!

Cum credeti ca se simte Mirele cand mireasa Lui  e batjocorita? Cum credeti ca se simte Domnul Hristos cand cea pentru care si-a dat sangele si viata, biserica Lui, este batjocorita si este mazgalita si este barfita? Parca este o placere sa ne batjocorim pe noi insine.

Frati si surori, biserica este trupul Domnului. Biserica este mireasa Domnului. Biserica este Templul Dumnezeului Celui Viu. Si, de aceea, trebuie sa avem foarte mare grija cand spunem ca suntem foarte dezamagiti de biserica. Biserica cui? Biserica Lui. Constructia Lui. Mireasa Lui. Si esti dezamagit de trupul lui Hristos?

El spune ca o va prezenta o mireasa slavita, fara pata si fara zbarcitura. Da, acuma are pete si are zbarcituri. Da, acuma are caderi si pacate. Acuma, are si lideri care cad in pacat. Acuma, are si predicatori care o fac de ras. Acuma, are foarte multe scazaminte. Dar, sa ne uitam la mireasa fara pata si fara zbarcitura, asa cum o viseaza Mirele ei si asa cum o va prezenta Mirele ei.

Paul Negrut Photo

Fratele Paul Negrut s-a dus odata la fratele Traian Dorz si era destul de dezamagit in lucrarea pastorala si i-a zis: „Frate Traiane, am obosit.”
Si fratele Traian Dorz i-a spus: „De ce ai obosit, dragul meu?”
„Pai, toata povara aceasta si greutatea bisericii. Cand le asculti toate pacatele care ti le marturisesc oamenii si cand te ridici la amvon si te uiti si-i stii pe unii, vezi o ceata de pacatosi.”

T Dorz

Si atunci, fratele Traian a spus: „Ai fost vreodata intr-o cladire in constructie? Cand te duci intr-o cladire in constructie e plin totul de galeti, de praf, te murdaresti de ziduri. Dar este arhitectul acolo, care-ti spune: Vezi, aici va fi un balcon, aici va fi frumos varuit. Aici va fi vopsit in cutare culoare. Aici va fi extraordinar. Aici va fi faianta, aici va fi gresie. Si iti explica cu entuziasm cum va fi. Dragul meu, cladirea este inca in santier. Biserica este inca in santier. Biserica este inca in perfectionare. Este inca in drumul acela, in alergare catre cer. Te murdaresti de praf cand pui mana pe lucrare…”

Marius Cruceru

https://rodiagnusdei.wordpress.com/2015/09/13/sfatul-lui-traian-dorz-pentru-pastorul-paul-negrut/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.