SĂ NU RIDICI SABIA!

De-a lungul întregii Sale lucrări Domnul Isus a încercat, prin învățăturile date, să îndrepte privirea contemporanilor Săi către esența legilor lui Dumnezeu! Frecventele exprimări „ați auzit că s-a zis…dar Eu vă spun” aveau rolul de a conștientiza omul că în spatele unei legi se afla întotdeauna un principiu.
„Să nu ucizi” spre exemplu, era enunțul legii dar principiul care stătea la baza ei era (și este) „să nu urăști” („oricine urăște pe fratele său este un…ucigaș” spunea mai târziu apostolul iubirii, Ioan).
Legea viza exteriorul pe când principiul legii viza interiorul cu tot ce implică el: rațiune, sentiment și voință!

Același lucru îl menționează Domnul și în cazul lui Petru în grădina Ghetsimani atunci când acesta ridică sabia. În spatele acestei afirmații stă legea compensației menționată de apostolul Pavel mai târziu când spune „Nu vă înșelați: ce seamănă omul, aceea va și secera!”

De-a lungul timpului am văzut pe mulți ridicând sabia iar ulterior…pierind de „sabie”!
Nu uitați:
Ce este câștigat prin război, va fi pierdut prin război și conflict! Ce este dobândit pe nedrept, va fi pierdut cu aceeași măsură de nedreptate! Ce este născut din dezbinare, va fi supus dezbinării pentru că … „cine ridică sabia, de sabie va pieri!”

„Tronurile se câștigă prin naștere, prin sabie, prin intrigă, uneori prin otravă, dar niciodată cu sudalme.”

Remediul acestor lucruri este curăția inimii, sfințirea (fără de care nimeni nu va vedea pe Dumnezeu), gândul păcii și al armoniei, iertarea și nu în ultimul rând, Iubirea!
Cine nu iubește, n-a cunoscut pe Dumnezeu pentru că „Dumnezeu este dragoste!”

https://www.facebook.com/100000482993310/posts/pfbid02QDtsBEVfbLCqR8ty5TGiX7G84zYqcFv8P7K6AAZePfS6Zs766c6fdsjQ7EUvA4ERl/?d=n&mibextid=0tlk93

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.