A-L ISPITI PE DUMNEZEU

Este un mare păcat „să-l ispitești pe Dumnezeu”. Relatările Scripturii ne arată că ori de câte ori Israel l-a ispitit pe Domnul, prin cârtire sau nemulțumire, El s-a mâniat.

În același timp „a-l pune pe Dumnezeu la încercare” este o recomandare făcută de Dumnezeu în Sfântul Său Cuvânt și este chiar de dorit ca oamenii să facă asta. (Maleahi 3:10)

Care este diferența dintre cele două?

  • Ispitirea lui Dumnezeu este încercarea de a-l determina să facă lucruri, care sunt în afara Cuvântului său, să asculte rugăciuni motivate de dorințe firești, și nu de principiile Scripturii. Înseamnă a căuta să-l determini pe Dumnezeu să facă lucruri care sunt contrare caracterului Său.
  • Punerea lui Dumnezeu la încercare presupune a lua Cuvântul Său și a-l pune în practică, a acționa în baza Cuvântului rostit de Domnul, a crede că acționând astfel, vei vedea împlinirea promisiunilor lui Dumnezeu în viața ta.

Lui Dumnezeu îi place să punem Cuvântul său la încercare, căutând să-l ascultăm și să-l practicăm, dar în același timp, se mânie ori de câte ori cineva încearcă să-l ispitească căutând să îi deformeze caracterul și punând în seama lui lucruri care contravin modului său de a lucra.

Nelu Filip

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.