Rugaciune pentru Misiune

Republica Centrafricană (RDC)
Populația totală: 5.023.000
Populația creștină: 3.780.000
Religia principală: creștinism

RDC este patria a unui număr estimat de 14 grupuri armate fiind una din cele mai periculoase țări din lume. Cu toate că formează trei sferturi din populație, creștinii din RDC rămân într-o situație precară în special în regiunile de nord-est și sud-vest unde sunt țintiți pentru loialitatea față de Hristos. Criza umanitară se adâncește făcând viața și mai grea pentru credincioși vulnerabili.

Din 2013 cea mai mare parte din țară este ocupată de grupurile de miliție armată. Liderii creștini care au denunțat violența au fost amenințați, iar bisericile lor jefuite și incendiate. Mii de creștini și-au pierdut casele și mijloacele de trai și mulți au continuat să trăiască în taberele de persoane dislocate intern.

Femeile și fetele pot fi puse în arest la domiciliu pentru a preveni întâlnirea cu alți creștini sau forțate să se căsătorească cu un musulman mult mai în vârstă. Comunitatea locală ostracizează creștinii și chiar folosesc violență pentru a-i forța să renunțe la credința lor.

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din Republica Centrafricană?
Ziua 1: Dumnezeu să aducă pace și stabilitate durabilă în RDC.
Ziua 2: Domnul să ofere mângâiere și vindecare credincioșilor care și-au pierdut pe cineva drag în timpul violenței, al pandemiei și al crizelor de mâncare.
Ziua 3: Să ne rugăm pentru protecția creștinilor care sunt martori ai lui Cristos.
Ziua 4: Să ne rugăm pentru pastori și familiilor lor care deseori se confruntă cu mari pericole.
Ziua 5: Dumnezeu să vorbească extremiștilor islamici prin vise și vedenii și să le transforme inimile și acțiunile.
Ziua 6: Să ne rugăm pentru aceia care sunt dislocați intern. Dumnezeu să dea siguranța că El umblă cu ei prin greul lor celor care au fost dislocați intern.
Ziua 7: Să cerem lui Dumnezeu să întărească lucrătorii care slujesc în vederea echipării bisericii din RDC înfruntând riscuri asemănătoare cu cele ale localnicilor.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid0oUra8h87guLdSn49gvJh9bgivz8QcaDZuRKGCqBG9RLopDgV5bwcZD7qRgcnmavAl/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.