Rugăciune pentru Misiune

Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia

Conform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Turkmeni
Țara: Uzbekistan
Populație la nivel mondial: 211.000
Biblia: tradusă
Religia principală: islam
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 0,05%
Evanghelici: 0,00%

Creștinii nestorieni au dus Evanghelia în Turkmenistan în secolul IV, cu toate acestea până la începutul secolului al XIV – lea orice urmă de creștinism a fost complet înlocuită de islam. Astăzi, cu toate că islamul este îmbinat cu misticism și tradiții religioase străvechi, un turkmen din Uzbekistan se identifică drept musulman, chiar dacă nu-și îndeplinește sarcinile religioase.

Duhul Sfânt să dea turkmenilor inimi sensibile la Evanghelie!

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid02rNi4J2h9oU4mq4DzXdzcSfjrFNVNzuKt3wxHtTSxLnrcHVHeT8Z7czGmLUe9EAZYl/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.