Rugăciune pentru Misiune

Columbia
Populația totală: 50.576.000
Populația creștină: 48.011.000
Religia principală: creștinism

De ce se află Columbia în clasamentul World Watch List 2022?
Anul trecut s-au înregistrat proteste în Columbia, parțial împotriva corupției și împotriva măsurilor controversate ale guvernului. Liderii bisericilor au fost printre cei care au susținut demonstranții care au condus la amenințări și violență. Violența asociată cu conflictele grupărilor armate a dislocat forțat mai mult de 8,2 milioane de columbieni din 1985, iar șapte creștini au fost uciși datorită credinței lor din ianuarie până în septembrie 2021.

Cum este viața pentru creștini?
Deși Columbia are un procentaj ridicat de creștini, credincioșii încă întâmpină persecuție din partea bandelor criminale și a grupurilor indigene. Grupurile de gherilă amenință, atacă, șantajează și chiar ucid liderii bisericilor care sunt țintiți pentru că denunță corupția, apără drepturile omului și se opun cartelurilor. Copiii lor pot fi de asemenea țintiți pentru a descuraja liderii bisericilor de la a vorbi împotriva crimei organizate și împotriva corupției. Mulți creștini sunt afectați și se numără printre miile de familii dislocate.

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din Columbia?
Ziua 1: Să ne rugăm pentru protecția pastorilor și a comunităților care sunt țintite de grupările de crimă organizată.
Ziua 2: Să ne rugăm pentru înțelepciune și pentru prezența Duhului Sfânt astfel încât localnicii creștinii să poată rămână statornici în Evanghelie.
Ziua 3: Să cerem Domnului să crească noii credincioși în credință și ei să-și pună încrederea în Dumnezeu în locuri atât de ostile.
Ziua 4: Să cerem Domnului să echipeze lucrătorii să susțină și să slujească bisericii persecutate din Columbia.
Ziua 5: Să ne rugăm ca Dumnezeu să zădărnicească planurile bandelor de gherilă și să le atragă la El.
Ziua 6: Să ne rugăm pentru familiile de credincioși care au fost martirizați pentru credința lor și pentru angajamentul lor de a-și sluji comunitatea.
Ziua 7: Să ne rugăm pentru copiii credincioșilor persecutați ca să fie protejați și ocrotiți de orice atac care i-ar putea ținti.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid021QUkWkFAJ5bBTwnCVYsUgjpPvNdH7ZNE9s6jiVMdvJkopAcVmmh8Xm9r2ruXbCZNl/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.