Este BIBLIC să te închini sfinților? Este corect să te rogi Fecioarei Maria?

Cu tot respectul pentru prietenii mei de altă confesiune doresc să prezint punctul de vedere al Bibliei, ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu și nu Sfânta tradiție. Tradiția este de la oameni, Scriptura este de la Dumnezeu! 


(1) Nu există nici un pasaj în Biblie care să indice faptul că Maria a pretins închinarea oamenilor. Dimpotrivă, Maria vorbește despre Domnul ca fiind Mântuitorul ei. ,,Si Maria a zis: „Sufletul meu mareste pe Domnul si mi se bucura duhul in Dumnezeu, MÂNTUITORUL MEU… Cel Atotputernic a facut lucruri mari pentru mine. Numele Lui este sfant, si indurarea Lui se intinde din neam in neam peste cei ce se tem de El (Luca 1:46,49).

(2) Apostolul Ioan a fost ,,ispitit” să se închine înaintea unui înger. Însă acesta a refuzat să accepte închinarea: ,,Eu, Ioan, am auzit si am vazut lucrurile acestea. Si, dupa ce le-am auzit si le-am vazut, m-am aruncat la picioarele ingerului care mi le arata, ca sa ma inchin lui. Dar el mi-a zis: „Fereste-te sa faci una ca aceasta! Eu sunt un impreuna-slujitor cu tine si cu fratii tai, prorocii, si cu cei ce pazesc cuvintele din cartea aceasta. Inchină-te lui Dumnezeu!” (Apocalipsa 22:8-9).
(3) Biblia afirmă cu tărie că SINGURUL intermediar între Dumnezeu și oameni este Domnul Isus Hristos: ,,Căci este un singur Dumnezeu și este un singur Mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos, care s-a dat pe Sine însuși ca preț de răscumpărare pentru toți” (1 Timotei 2:5).

(4) Nu scrie nicăieri în Biblie să chemi pe un înger, pe Maria, sau vre-un sfânt pentru a fi mântuit. Biblia spune: ,,Oricine va chema numele Domnului va fi mântuit” (Romani 10:13). Isus Hristos este Domnul!
(5) Magii au venit și s-au închinat Pruncului, nu Mariei: ,,Au intrat in casa, au vazut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu fata la pamant si I s-au inchinat; apoi si-au deschis vistieriile si I-au adus daruri: aur, tamaie si smirna” (Matei 2:11).

(6) Biblia spune: ,,În nimeni altul nu este mântuire, căci nu este sub cer niciun alt nume dat oamenilor în care trebuie sa fim mantuiti” ( Fapte 4,12 ). Singurul nume în care suntem mîntuiți este Isus Hristos! 
(7) ,,Pe cand spunea Isus aceste vorbe, o femeie din norod si-a ridicat glasul si a zis: “Ferice de pantecele care Te-a purtat si de sanii pe care I-ai supt”. Si El a raspuns: “Ferice mai degraba de cei ce asculta Cuvantul lui Dumnezeu si-l pazesc” (Luca 11:27-28). Dacă Maria a putut fi numita fericită pentru ca i s-a dat harul să-L nască pe Isus, atunci cei ce asculta de Cuvantul lui Dumnezeu trebuie să fie numiți preafericiți, potrivit cuvintelor Domnului Cristos.

(8) Alphonsus de Liguori scria: ,,Maria nu a avut alti copii trupesti, in afara de Isus”. Biblia afirmă că Isus a mai avut frați și surori. Citez din Matei 13,55-56: ,,Oare nu este El fiul tâmplarului? Nu este Maria mama Lui? Și Iacov, Iosif, Simon si Iuda, nu sunt ei frații Lui? Și surorile Lui nu sunt toate printre noi?”

(9) Creștinul trebuie să aibă un deosebit respect pentru Maria, la fel ca pentru oricare alt sfânt din Biblie. Ea a fost nu doar mama Domnului Isus ci și o sfântă. Viața ei trebuie să ne inspire și să ne încurajeze pe fiecare din noi să facem voia Dumnezeu și să-L onorăm cu viețile noastre. Trebuie să fim smeriți și să avem credință ca Maria; trebuie să-L slujim pe Dumnezeu și să nu ne îndoim de promisiunile Lui ca și Maria. Totuși, închinarea trebuie adusă doar lui Dumnezeu.

(10) Închinarea trebuie adusă Creatorului și nu creației. Ea trebuie să fie sinceră, dezinteresată și nu formală. Isus a avut o mare problemă cu fariseii, oamenii religioși din vremea Lui. El a spus: ,,Norodul acesta se apropie de Mine cu gura si Mă cinstește cu buzele, dar inima lui este departe de Mine (Matei 15:8).
(11) Ce exemplu frumos! Petru a refuzat să i se aducă închinare: ,,Cand era sa intre Petru, Corneliu, care-i iesise inainte, s-a aruncat la picioarele lui si i s-a inchinat. Dar Petru l-a ridicat si a zis: „Scoala-te, si eu sunt om!” (Fapte 10:25-26). Dacă Sfântul Petru a refuzat să i se aducă închinare când era în viața, oare de ce ar accepta-o acum când a murit? 

(12) Apostolul Pavel vorbește despre acest adevăr trist al închinării aduse altcuiva decât lui Dumnezeu. El afirmă că amenii ,,au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facatorului, care este binecuvantat in veci!” (Romani 1:25).
(13) De la „ Ave Maria” pînă la dogma înălţării trupeşti a Mariei, totul este nebiblic şi, de aceea, fals. Toate acestea sînt invenţii care au fost introduse în decurs de 1.600 de ani de către biserica romană. Astăzi se prezintă totul ca şi cum ar fi o „moştenire autentic-creştină” , cu toate acestea aici avem de fapt o lucrare anticreştină a duşmanului, care vrea să abată omenirea de la singura credinţă mîntuitoare în Isus Hristos, pentru ca să dirijeze totul înspre cultul Mariei care nu mîntuie.

(14) Biserica catolică a instituit ,,dogma” ridicării la cer a fecioarei Maria abea în secolul XX. Foarte interesant! Oare de ce n-a făcut acest lucru în decursul celor 2000 de ani? Un lucru este clar! Nu există nici un pasaj în Biblie care să afirme că Maria s-a înălțat la cer.

(15) Marele teolog ortodox Dumitru Stăniloaie a spus: ,,Nu putem să o separăm pe Maria de noi și să o punem pe același plan cu Hristos. Ea stă pe același plan cu noi și ne poate ajuta atât – arată ce poate realiza o făptură omenească folosindu-și libertatea pentru a se însoți cu voia lui Dumnezeu” (citat din cartea: ,,Mica dogmatică vorbită” pag. 184).


(16) Din punct de vedere biblic Maica Domnului are nevoie ca și noi, de un Mântuitor (Luca 1:47). Singurul Mântuitor între Dumnezeu și oameni este Isus Hristos (Fapte 4). Dacă Maica Domnului ar fi putut să facă ceva n-ar mai fi trebuit să moară Isus Hristos pe cruce. Ea nu poate mijloci între noi și Hristos.


(17) Enciclopedia catolica spune: “In primele secole ale erei crestine, nu exista urme ale Cultului Fecioarei…” Episcopul Epifanius (anul 400 d.Hr.) critica: “Unii crestini se inchina Mariei ca unei zeite, ceea ce nu este dupa Scriptura.” Ruga “AVE MARIA”, apare abia in secolul al XI-lea. In anul 1954, Papa Pius al XII-lea sanctifica “dogma inaltarii si a incoronarii Mariei ca Regina a cerului.” O, expresia este foarte veche. Ieremia demascase deja in timpul sau (anul 580 i.Hr.), cultul “Imparatesei cerului”. (Ieremia 7:18). Cuvantul (a sanctifica = cu “A sfinti”, sau “A trece pe cineva in randul sfintilor”. Orice dogma care incearca sa ia in folosul unei fiinte omenesti o particica oarecare, din lucrarea Mijlocitorului nostru Ceresc – Isus Hristos, (asa cum este cultul si inchinarea la sfinti, precum si la Fecioara Maria, introdusa de biserica in secolele V-X), constituie un atac impotriva singurului Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni, OMUL ISUS HRISTOS. 1 Timotei 2:5. Biblia scrie: “Daca cineva a pacatuit, avem la Tatal un Mijlocitor pe Isus Hristos Cel Neprihanit”. 1 Ioan 2:1. Deci nu sta scris, ca avem la Tatal ca Mijlocitori pe Isus si Maria. Nu. Ci pe Isus. Despre invierea Mariei si cum ea a fost dusa de ingeri la Isus in cer – aceasta este o poveste inventata de Satana si uneltele lui. Nimeni nu contesta rolul Mariei in cresterea si ingrijirea copilului Isus. Avem tot respectul pentru ea, dar ca o femeie credincioasa, fara a-i aduce insa VENERARE su INCHINARE, care ar fi contrar Scripturilor.


(18) Poate oare Sf. Maria, ca om, să asculte milioane de rugăciuni din toată lumea, fără a fi pretutindeni? Poate Maria să se afle, în acelaşi timp, în cer, pe pămînt şi în purgatoriu, fără a fi atotştiutoare? Atotştiutor şi pretutindeni este însă numai Dumnezeu.

Sursa:

Facebook: Pascu Cornel

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Este BIBLIC să te închini sfinților? Este corect să te rogi Fecioarei Maria?

  1. CSD_dev spune:

    Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Comentariile sunt închise.