Misionarul Roy Olsen a plecat in veșnicie ! Să ne rugăm pentru familia îndoială

Misionarul american Roy Olsen a plecat în veşnicie

Îmi aduc mereu aminte de ziua în care Roy Olsen, prietenul meu american, a intrat pentru prima dată în Biserica din Lugoj. Era toamna anului 2001, când o echipă de misionari din Virginia, condusă de dr. Theodore Bashford, a poposit în oraşul de pe malurile Timişului.
Roy, un bărbat înalt, cu părul roşcat şi fața pistruiată, a vorbit în acea seară despre viața veşnică, rostind textul din Ioan 3:16 în limba română. Mesajul rostit, scurt şi profund, inteligența şi umorul lui, au captat imediat audiența.
Am înțeles în acea seară că Roy are un potențial spiritual extraordinar, că ştie să se adapteze uşor în culturi diferite şi că poate fi de un real folos lucrării spirituale din România. L-am invitat atunci să revină în țara noastră.
Roy a revenit pentru scurte perioade în anii 2002-2003 , iar apoi a înțeles că Dumnezeu îl cheamă să înceapă un nou capitol al vieții sale.
Originar din Bronx, New York, Roy Olsen a fost savant în fizică şi matematică. După convertire a înțeles că Dumnezeu îl cheamă la lucrare şi a fondat Biserica Calvary din Pleasantville, New York, pe care a păstorit-o timp de 20 de ani.
În România a fondat Misiunea Apa Vie Ministries, în localitatea Peştere, județul Caraş-Severin, loc în care a organizat numeroase tabere pentru copii şi tineret, dar şi conferințe pentru liderii spirituali.
A misionat nu doar în România, dar şi în alte țări: Peru, Polonia, Austria, Franța, Serbia, Cehia, Moldova, Insulele Virgine Britanice.
A predicat cu pasiune Evanghelia spunându-ne mereu că predicile au nevoie de “ganna” (un cuvânt pe care el îl folosea pentru a exprima înflăcărarea lui pentru Hristos). I-a plăcut să fie mereu în mijlocul tinerilor şi copiilor, fiind repede îndrăgit de aceştia. Inteligența, creativitatea şi umorul lui îi impresiona pe ascultători.
Roy a fost un bun apologet creştin, prezența lui la emisiuni radio sau de televiziune, mai ales pe teme de creaționism ştiințific, stârnind interesul celor educați sau a celor interesați de tainele existenței umane.
A fost un bun vizionar, centrul lui de la Peştere extinzându-se mereu. Îmi spunea mereu că speră să trăiască 120 de ani, ca Moise.
Dumnezeu l-a chemat însă acasă după ce a depăşit granița biblică a celor tari (80 de ani).
Viața şi lucrarea lui a influențat mii de oameni în România, iar entuziasmul lui privind lucrarea lui Dumnezeu a fost cu adevărat molipsitor determinându-i pe mulți slujitori să iasă din zona lor de confort.
Mă rog ca Dumnezeu să o mângâie şi să o binecuvânteze pe Melania, iar lucrarea de la Apa Vie Ministries să continue încă mulți ani!
P.S. Serviciul de înmormântare va avea loc duminică, 14 august, probabil de la ora 13, la Peştere. Voi reveni cu detalii în curând!

Ionel L. Țuțac

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.