Ben Carson, despre raidul FBI la reşedința lui Trump: „Așa acționează Mao și Castro“

Celebrul neurochirurg Ben Carson, fost ministru pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană în timpul mandatului lui Trump, a criticat raidul FBI la locuința acestuia, Mar-a-Lago, comparând acțiunea cu cele ale infamilor tirani comuniști Mao Zedong și Fidel Castro, informează Hank Berrien, Daily Wire.

Înainte de a-și servi țara sub conducerea lui Trump, Carson devenise celebru pentru efectuarea primei operații de separare a gemenilor uniți la ceafă și pentru operarea cu succes a unui făt în interiorul uterului.

„Nu mi-am imaginat niciodată că o instituție americană de aplicare a legii va fi utilizată pe post de armă, așa cum s-a întâmplat cu FBI-ul în această seară“, a scris Carson pe Twitter.

„Asistăm la o evoluție înfricoșătoare în arena noastră politică modernă. Acesta este modul de acțiune al lui Mao și Castro, nu al lui Washington și Lincoln“.

Citește și BREAKING | Reședința lui Trump din Mar-A-Lago, ținta unui raid FBI

Mao Zedong, care a condus China comunistă cu mână de fier, a ucis aproximativ 45 de milioane de persoane între 1958 și 1962 cu politica sa „Marele Salt Înainte“, a menționat The Washington Post.

„Campania sa anti-Dreapta“ între 1957 și 1959 a constat în persecutarea persoanelor care susțineau capitalismul sau se opuneau regimului partidului unic și colectivizării de stat.

Cât despre tiranul cubanez Fidel Castro, Jose Miguel Vivanco de la Human Rights Watch afirma:

„În timp ce alte țări din regiune renunțau la regimul totalitar, doar în Cuba lui Fidel Castro continua să fie reprimate practic toate drepturile civile și politice. Regimul draconic al lui Castro și pedepsele aspre pe care le aplica disidenților au menținut sistemul său represiv la putere timp de decenii“.

În contrast, Abraham Lincoln îndemna în primul său discurs inaugural, devenit celebru:

„Nu suntem dușmani, ci prieteni. Nu trebuie să fim dușmani. Deși pasiunea poate a tensionat relația, nu trebuie să ne rupă legăturile de afecțiune. Corzile mistice ale memoriei, care se întind de la fiecare câmp de luptă și mormânt de patriot, până la fiecare inimă vie și la fiecare piatră de cămin, pe tot acest vast teritoriu, vor mai face să răsune corul Uniunii, atunci când vor fi atinse din nou, așa cum cu siguranță vor fi, de impulsurile bune ale naturii noastre“.

„Republica noastră este una în care avem libertatea de a gândi, de a spune și de a crede ceea ce dorim fără teama de intimidare din partea guvernului, și asta se aplică inclusiv președintelui. Dacă pierdem aceste libertăți fundamentale, pierdem totul“, a declarat Carson.

„Mă rog pentru țara noastră chiar în aceste momente, pentru că nu sunt sigur că există altă soluție care să repare lucrurile greșite ce se petrec“.

„Rugați-vă pentru țara noastră în această seară. Poate fi și va fi salvată, pentru că Noi, poporul, ne trezim“, a avertizat el.

Traducere și adaptare
Tribuna.US

https://tribuna.us/ben-carson-despre-raidul-fbi-la-resedinta-lui-trump-asa-actioneaza-mao-si-castro/?fbclid=IwAR3Lbabf3p0l9TJdkxJX3yX-4P2bZCEF-afsNPndBK1PKpSxQQtBq6_alN8

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.