De ce a câștigat David ?

David a câștigat o luptă imposibilă cu Goliat pentru că el a crezut pe Dumnezeu pe cuvânt. David nu s-a uitat la cât de mare, puternic și pregatit era Goliat, ci s-a uitat țintă către Cel care putea să-i dea biruință.
Ce l-a făcut pe David să nu se înspăimânte de situația extrem de gravă pe care o avea de înfruntat? Ce motivație ar fi putut sta în spatele unui adolescent care s-a hotărât să meargă împotriva celui mai de temut dușman al întregii lui țări.

O armată întreagă, de mii de soldați bine antrenați, tremură în fața acestui uriaș pericol pe de o parte, iar pe cealaltă parte: un copil, unul singur era gata să înfrunte același pericol, făcând astfel istorie.
David era singurul dintre miile de oameni prezente acolo care credea cu adevărat într-un Dumnezeu care poate totul. David a crezut pe cuvânt când Dumnezeu, prin proorocul Samuel, i-a spus că îl va unge împărat.

David a crezut ceea ce foarte puțini creștini mai cred astăzi: și anume, că Dumnezeu avea un plan cu viața lui și dacă Dumnezeu a zis, numaidecât se va împlini, indiferent de cât de mare era pericolul ce-i stătea în față.

Creștinul de astăzi este obligat să adopte atitudinea lui David, este obligat să trateze cu același curaj și cu aceeași dârzenie pericolul care stă înainte!Creștinul de astăzi trebuie să știe că nu este singur, că are un Suport în toate, că are un Sprijin puternic care întrece orice imaginație. Creștinul de astăzi trebuie să creadă din toată inima lui în Dumnezeul care i-a dat biruință lui David în Valea Terebinților.
Creștinul de astăzi trebuie să refuze a se mai uita la lumea care batjocorește pe Dumnezeu. Goliat batjocorea de săptămâni bune pe Dumnezeu cand a hotărât David să îl înfrunte.

Astăzi, prin tot ce se petrece în lume, vedem un Goliat mondial care batjocorește pe Dumnezeu… nu ne este frică, nu cedăm, ca și David luptăm și noi cu ceea ce avem la îndemână.
David nu a cerut arme. De fapt, a refuzat armura lui Saul pentru că s-a gândit el: „cinci pietre puse la dispoziția lui Dumnezeu dă mai mult decât toate armele și soldații lumii”.
Dragilor, arma pe care o avem la îndemână astăzi este Cuvântul lui Dumnezeu și faptul că avem prin îndurarea Lui viață este de ajuns pentru al birui pe Goliatul acestor timpuri.

https://www.facebook.com/100047611105510/posts/pfbid0geCAUASHpQV1WwxhjG98a41AQw8CF6azZwx3TJivR1DzM9r3xu7vns626kta8cYol/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la De ce a câștigat David ?

  1. Valeria Iancu spune:

    A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

Comentariile sunt închise.