PREDICAREA CU ÎNDRĂZNEALĂ


Fiecare generație are nevoie de slujitori care să predice cu îndrăzneală. Doar așa se pot ara brazde adânci și drepte pe pământul secetos și împietrit al inimilor înrobite de păcat!

Problema e că, astăzi, predicarea curajoasă se confundă cu vorbirea gălăgioasă, agresivitatea psihică, tratarea subiectelor controversate, limbajul necioplit, manipularea emoțională, atitudinea arogantă și alte denaturări de acest gen.

Departe de așa ceva, predicarea apostolilor ne învață că a vorbi cu îndrăzneală presupune să fii un om spiritual (plin de Duhul Sfânt; nu lumesc, nu vulgar, nu șmecher, nu comic, ci plin de Duhul!) care prezintă adevărul Scripturii și îl aplică la viețile ascultătorilor, indiferent de cât de mult sau puțin acest adevăr va cutremura perspectivele teologice, echilibrul instituțiilor religioase, consensul spiritual al majorității, interesele vremelnice ale diverselor elite, tradițiile religioase, ideologiile politice și, desigur, moravurile unei societăți.

Cu alte cuvinte, predicarea cu îndrăzneală presupune să prezinți Scriptura, cu frică de Dumnezeu, dragoste de oameni și smerenie în ce te privește pe tine, lăsând ca Adevărul să brăzdeze încoace și încolo, după cum vrea El!

https://www.facebook.com/100001802388824/posts/pfbid02pzKUffMkLBoHFoVdZLNf4bmyf8Jaq6rute117q6qNxGQJAbo9oBKH8wxZrAyDjwWl/?d=n

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.