Drumul spre culmi – Richard Wurmbrand (Romanian)


„Arătîndu-i unui pacient din sanatoriu un platan uriaş uscat din rădăcini, doctorul îi povesti istoria copacului. Fusese ucis de un vierme mărunt. “Cu doi ani în urmă copacul acesta era la fel de sănătos şi de verde ca toţi ceilalţi copaci din grădină. Într-o zi, am observat cum un vierme lung de vreo trei centimetri încearcă să-i străpungă scoarţa. Botanistul m-a rugat să nu-l omor şi să nu-l deranjez, căci voia să afle în cît timp se va usca un arbore atacat de el. Am acceptat ideea şi am lăsat viermele cu capul negru să-şi continue nestingherit activitatea. Foarte repede apăru o gaură în coajă. Curînd după aceea căzură şi frunzele copacului, mult mai devreme decît de obicei. Un an mai tîrziu era uscat. Viermele ajunsese la inima lui.”
Păcătuind o singură dată, Adam şi Eva au pierdut Paradisul, pentru ei şi pentru urmaşii lor. Moise a pierdut Pămîntul Făgăduinţei pentru un singur păcat. Mulţi îşi petrec întreaga viată în închisoare datorită unei singure fapte nebuneşti. Cu neprihănirea este la fel ca şi cu păcatul. După cum un păcat îl poate distruge pe un om pe vecie şi să aibă o influenţă mortală asupra urmaşilor lui timp de multe genearţii, tot aşa o faptă a lui Hristos, suferinţa îndurată pentru noi pe crucea de pe Golgota, l-a glorificat pe El şi a adus salvarea tuturor celor ce cred în El. Nu privi ca neimportant acel singur păcat care se ţine scai de tine. Mai degrabă pune-ţi credinţa în unica faptă a lui Isus Hristos.”
“După cum printr-o singură greşală a venit o osândă care a lovit pe toţi oamenii, tot aşa, printr-o singură hotărîre de iertare a venit pentru toţi oamenii o hotărîre de neprihănire.” (Romani 5:18)

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.