Lovitură pentru Joe Biden: Un judecător s-a opus ca sportivii transgender să participe la competițiile feminine și să intre în băi

Un judecător federal din Tennessee a blocat temporar directivele administraţiei Joe Biden în privinţa implementări toaletelor neutre. Potrivit noilor directive, persoanele transgender se pot alătura echipelor sportive care corespund cu identitatea lor de gen. Acest lucru va permite utilizarea băilor şi vestiarelor nediscriminatoriu.

Însă, judecătorul Charles Atchley Jr. din Tennessee a decis că directivele administraţiei Biden privind participarea sportivilor transgender la sporturile fetelor şi accesul acestora la băi ar face imposibil ca unele state să îşi pună în aplicare propriile legi.

O coaliţie formată din 20 de procurori republicani au intentat proces anul trecut împotriva guvernului federal, deoarece directivele administraţiei Biden erau în conflict cu propriile legi de stat, scrie mediafax.ro.

”Este o victorie majoră pentru sportul feminin şi pentru intimitatea şi siguranţa fetelor şi femeilor în băile şi vestiarele şcolii”, a declarat procurorul general din Oklahoma, John O’Connor.

Departamentul de Justiţie, Departamentul Educaţiei şi Comisia pentru şanse egale în muncă sunt numiţi ca inculpaţi în proces, relatează Reuters.

Sursa:https://www.stiripesurse.ro/lovitura-pentru-joe-biden-un-judecator-s-a-opus-ca-sportivii-transgender-sa-participe-la-competitii_2485145.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.