Dan Negru: „Una din lecțile lui Iisus e că nu a pus niciodată etichete. Dacă îi judeci pe oameni, nu mai ai timp să îi iubești.”

Dan Negru a scris într-un scurt text că nu ar trebui să punem etichete oamenilor, să nu îi judecăm după aparențe: „S-a vorbit mult despre etichete zilele astea. Despre cum îi judecăm pe alții !

Îi admir pe cei care refuză să participe in juriile unor showuri tv , judecându-i pe alții de dragul audienței. Cunosc personalități marcante de la noi care au refuzat juriile televiziunilor!

În America, talent show-urile au vedete mediocre in jurii pentru că marile vedete au refuzat să judece. Nu poți să judeci în câteva secunde munca unui om de o viață! Declarațiile lui Brad Pitt, Tom Cruise ,Bono sau Mick Jagger despre refuzul de a participa in jurii tv unde oamenii sunt judecați, sunt cunoscute!

Noua ne plac etichetele. Ne place să vedem cum unii îi judecă pe alții ! Judecam cărțile după copertă !

Una din lecțile lui Iisus e că nu a pus niciodată etichete. Nevăzătorului nu i-a spus “orb” și nici celui care nu putea sa meargă nu i-a spus “olog”. Dacă îi judeci pe oameni, nu mai ai timp să îi iubești, spunea Maica Tereza”, a încheiat prezentatorul TV.

Despre judecată și pacea sufletului  bătrânul Selafiil de la Noul Neamț spunea: „Să nu judeci pe nime, judecă numai lucrurile tale, faptele tale, da’ pe celelalte nu le judeca, lasă-le lui Hristos.”  Iar Sfântul Efrem din Siria scria ucenicilor săi: „Adevărata dragoste de aproapele nu numai că nu dă pe față neajunsurile aproapelui său, ci, dimpotrivă, se străduie, pe cât e cu putință, să le ascundă sub acoperământul său din fața ochilor tuturor oamenilor.”

https://avereabisericii.ro/dan-negru-una-din-lectile-lui-iisus-e-ca-nu-a-pus-niciodata-etichete-daca-ii-judeci-pe-oameni-nu-mai-ai-timp-sa-ii-iubesti/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.