COMUNICAT-Consiliul General al Alianței Mondiale Baptiste,Consiliul General al Alianței Mondiale Baptiste

Consiliul General al Alianței Mondiale Baptiste, reunit la Birmingham, Alabama, SUA, 10-15 iulie 2022:
”REAMINTEȘTE cuvintele și exemplele profeților Vechiului Testament preocupați să spună adevărul Cuvântului lui Dumnezeu în situații de război și conflict și încearcă să le urmeze exemplul:
”Ţi s-a arătat, omule, ce este bine! Şi ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău?” (Mica 6:8).
”Ci dreptatea să curgă ca o apă curgătoare şi neprihănirea, ca un pârâu care nu seacă niciodată!” (Amos 5:24).
”El va fi Judecătorul neamurilor…: niciun popor nu va mai scoate sabia împotriva altuia şi nu vor mai învăţa războiul.” (Isaia 2:4).
REAMINTEȘTE că primii baptiști au spus clar că numai Isus este Domnul, nu un conducător pământesc și, adesea, cu un preț pentru ei înșiși, erau îndrăzneți și curajoși în a spune adevărul puterii lumești acolo unde acea putere devenise apăsătoare și libertățile fundamentale erau refuzate.
CONDAMNĂ invazia neprovocată și nejustificată a națiunii suverane Ucrainei de către Rusia, începând cu 24 februarie 2022 și care a condus la actualul război devastator pe teritoriul ucrainean.
ESTE ÎNGROZIT de pierderile uriașe de vieți omenești, în special de țintirea civililor, și de distrugerea proprietăților și a infrastructurii – inclusiv distrugerea caselor de cult – care a rezultat din atacurile Rusiei asupra municipilor, orașelor și zonelor rurale ale Ucrainei.
ESTE ÎNDURERAT pentru miile de soldați care servesc atât în forțele militare ruse, cât și cele ucrainene, care și-au pierdut viața sau au fost răniți din cauza acestui război.
DEPLÂNGE costul uman în ceea ce privește cei peste 14 milioane de bărbați, femei și copii ucraineni strămutați forțat din casele lor, devenind fie persoane strămutate în interior, fie refugiați în alte țări.
ESTE PREOCUPAT cu privire la restricțiile în privința libertății religioase sau de credință care apar în teritoriile Ucrainei aflate sub control rusesc – așa cum am menționat într-o rezoluție privind libertatea religioasă în regiunea Lug

https://www.facebook.com/100063782372652/posts/pfbid0Ms991DnbV6UdJpUk6qn44WUU3iTsn5N9kguxi3K1hgGsip8LvHJWPSmj5Zy8gKwSl/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.