Rugaciune pentru Misiune

Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia

Conform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Susu
Țara: Guineea
Populație: 1.129.000
Biblia: tradusă
Religia principală: islam
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 0,20%
Evanghelici: 0,02%

Grupul etnic Susu a fost dominat de fulani care au reușit să-i convertească la islam. Apa potabilă nu este disponibilă încă, dar se fac eforturi de a săpa fântâni în zonă. Relațiile sunt foarte importante în cultura susu și totuși sunt multe conflicte între vecini în special legate de bani și proprietate. Fiecare sat tinde să aibă un „înțelept” și un lider ales sau numit care are sarcina de a ajuta la rezolvarea conflictelor.
Datorită istoricului creștin din regiune, poporul Susu a fost evanghelizat într-o oarecare măsură. Noul Testament este disponibil în limba lor. Cu toate acestea există doar o mână de credincioși Susu în regiune. Legăturile islamice trebuie rupte pentru a permite Evangheliei să se răspândească. Rugăciunea este cheia atingerii acestui popor cu Vestea Bună.

Să cerem Domnului mijlocitori în rugăciune care să pregătească terenul pentru semănarea seminței Evangheliei și să rupă legăturile islamice pentru ca mântuirea să răsară asupra acestui popor.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.