Ziua nunții și amintirile ei

Adu-ți aminte cum Dumnezeu, prin mijloacele Sale nebănuite, te-a adus lângă acela sau aceea care avea să-ți devină partener de viață.

Adu-ți aminte timpul frumos petrecut împreună înainte de căsătorie, în care v-ați făcut cunoscute visele, idealurile și așteptările pentru cea mai frumoasă viață imaginată de voi.

Adu-ți aminte ziua în care a trebuit să-i pui una dintre cele mai arzătoare întrebări, iar ea trebuia să-ți dea unul dintre cele mai neîntârziate răspunsuri.

Adu-ți aminte că la altar, în fața lui Dumnezeu și a martorilor văzuți și nevăzuți, ai rostit un mare „Da” pentru o căsătorie de toată viața.

Adu-ți aminte de promisiunea pe care ai făcut-o și care este arhivată în cer, că între voi va fi dragoste, bunătate, credincioșie, iertare, sacrificiu…

Adu-ți aminte cuvintele rostite din Scripturi, momentul în care ai încheiat legământul căsătoriei, pastorul care te-a cununat, invitații ce au dat conținut sărbătorii voastre.

Adu-ți aminte de zilele de la-nceput cum îi mulțumeai lui Dumnezeu că ți-a dat cel mai bun soț sau cea mai bună soție.

Adu-ți aminte că familia ta a fost rânduită să fie un exemplu de normalitate dumnezeiască pentru generațiile care vor veni.

Adu-ți aminte și de zilele grele ale vieții când problemele, necazurile sau încercările de toate felurile au lovit puternic în căminul tău, dar ai primit putere să mergi mai departe.

Adu-ți aminte că ai ales să fii fericit, nu prin ceea ce poți primi sau prin ceea ce poți oferi, ci prin Acela care s-a angajat să-i binecuvânteze pe aceia care-și pun încrederea în El.

Cocîrțeu

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.