Grupuri etnice neatinse cu EvangheliaConform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Bairwa
Țara: India
Populație la nivel mondial: 991.000
Biblia: tradusă
Religia principală: hindi
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 0,03%
Evanghelici: % necunoscut

„Bairwa” înseamnă viteji. Ei provin din casta hindusă a comercianților. În ciuda faptului că formează o populație relativ redusă, bairwa sunt influenți și pun accent pe educația copiilor lor. Ei sunt cunoscuți pentru abilitățile lor de a produce sfori și covorașe. În ce privește căsătoriile, ei urmează tradițiile hinduse și poligamia este permisă. Culoarea roșie, brățările și inelele de la picioare sunt simboluri ale femeilor căsătorite.

Să cerem Domnului să dea poporului bairwa să aibă ocazia să audă Cuvântul lui Dumnezeu în limba lor și să înțeleagă Evanghelia lui Isus. Dumnezeu să facă din acest popor oameni viteji pentru Evanghelia Sa!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.