Ucenic născut din suferință



Povestea experienței pe care am avut-o cu C.J unii dintre voi o cunoașteți. C. este persoana pe care noi am încurajat-o, ajutat-o și evanghelizat-o ani de zile ca mai apoi să aflăm, pe calea cea mai dureroasă, că el era de fapt un escroc profesionist. Noi am fost doar unele dintre victimele sale.

După mai bine de doi ani de zile în care nu am mai știut nimic de C. (2018-2020) am primit un telefon de la el prin care ne-a mărturisit că iubirea și respectul pe care i l-am arătat în perioada în care interacționam, cât și mesajele Evangheliei pe care le-am împărtășit cu el, alături de alte circumstanțe din viața sa l-au determinat să își schimbe viața și să îl caute pe Domnul. A fost o bucurie de nedescris pentru noi să știm că eforturile noastre nu au fost în zadar, ci au produs rod.

După alți doi ani de zile (2020-2022), timp în care s-a întors la familie și a fost la poliție pentru a-și asuma greșelile, a hotărât să ne viziteze și să ne caute din nou ajutorul pentru a-și pune viața pe picioare în H., localitatea unde locuim noi. Am stabilit o întâlnire și după 4 ani de zile în care nu ne-am văzut ne-a vizitat din nou. Emoțiile au fost mari având în vedere câtă durere ne-a produs, însă vindecarea pe care Domnul ne-a dat-o a fost completă și am putut să îl primim cu brațele deschise. Am petrecut mai multe ore în părtășie, în câteva zile, timp în care din nou Domnul a fost subiectul principal, iar el ne-a mărturisit dorința lui de a-l ajuta să crească spiritual și să îl supraveghem oarecum în tot acest proces.

După câteva interviuri la diferite companii din oraș a obținut o slujbă și a început să muncească din 10 mai. Îl vom mai găzdui câteva zile înainte să înceapă oficial slujba, până se va instala într-o nouă locuință aproape de locul de muncă. Odată ce va fi instalat în H. va începe să frecventeze biserica noastră și să se integreze în grup.

Rugați-vă pentru noi ca să avem răbdare și dragoste să Îl arătăm pe Domnul Isus cât mai acurat și să îl ajutăm să devină un ucenic puternic al Domnului și un slujitor de nădejde pentru Împărăția Sa.

https://www.apme.ro/o-viata-in-slujba-evangheliei/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.