Grupuri etnice neatinse cu EvangheliaConform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Tay
Țara: Vietnam
Populație la nivel mondial: 1.863.700
Biblia: Noul Testament
Religia principală: religii etnice
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 1,00%
Evanghelici: 0,03%

La sfârșitul anilor 1700, mai multe grupuri etnice din Vietnam s-au unit cu grupurile native de vorbitori thai. Acești oameni au devenit cunoscuți sub numele de tho și mai târziu tay. Deși tradițional tay au fost maeștri ai vânătorii, cei mai mulți sunt țărani în prezent. Oamenii tay practică închinarea la strămoși. Cele mai multe sate din comunitatea tay au temple în care se închină la mulți zei asociați cu pământul, apa și focul.

Domnul să pătrundă cu lumina Sa în acest popor, El să-și arate puterea biruind zeii acestui popor și arătând că El este singurul Dumnezeu și vrednic de toată lauda!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.