Domnul este Păstorul meu… de aceea mă bucur în Domnul, indiferent de situația în care mă găsesc

„Să se bucure și să se veselească în Tine toți cei ce Te caută! Cei ce iubesc mântuirea Ta să zică fără încetare: «Mărit să fie Domnul!» Eu sunt sărac și lipsit, dar Domul Se gândește la mine. Tu ești ajutorul și izbăvitorul meu: nu zăbovi, Dumnezeule!” (Psalmul 40:16, 17).

Prin harul lui Dumnezeu am ajuns la sfârșitul unui psalm minunat. Psalmistul a început vorbindu-ne despre ce anume a făcut și ce a făcut mai apoi Domnul în viața lui. Acum, la finalul acestui psalm el face două lucruri. Mai întâi, îi îndeamnă pe cei care Îl caută pe Dumnezeu să se bucure și să se veselească în Domnul, iar mai apoi îi îndeamnă pe cei care au fost mântuiți să-L laude din toată inima pe Domnul.

Ce înseamnă să te bucuri și să te veselești în Domnul? Gândurile, simțirile, trăirile tale să fie conforme voii lui Dumnezeu, iar atunci când voia Lui este împlinită, să tresalți de bucurie. Te bucuri în Domnul atunci când Evanghelia este vestită în mod curat. Te bucuri în Domnul atunci când faci faptele credinței. Te bucuri în Domnul atunci când umbli în faptele pe care Domnul ți le-a pus înainte. Te bucuri în Domnul atunci când cauți să umbli în voia Lui.

Ce înseamnă să-L lauzi pe Domnul? Înseamnă ca inima ta să aibă mereu recunoștință față de Dumnezeu pentru lucrarea Sa de mântuire în dreptul tău. Înseamnă să nu uiți niciodată că Dumnezeu n-a găsit nimic bun în tine care să atragă cumva îndurarea Lui față de tine, ci doar datorită îndurării, milei, dragostei și harului Său ești sau poți fi astăzi mântuit.

Psalmistul însă mai face un lucru. El nu uită nici situația în care se găsește. Acum, lucrul acesta chiar mi-a dat de gândit. Psalmistul spune despre el că este sărac și lipsit, dar este convins că Domnul n-a uitat de el, ba dimpotrivă, chiar Se gândește la El. Acum, ce face David în lipsurile prin care trece? Ce face el în sărăcia lui? Ce a făcut până acum? Îi îndemna pe ceilalți să se bucure și să se veselească în Domnul, să Îl laude pe Domnul pentru mântuirea primită în dar.

Lecția pe care nădăjduiesc să o putem învăța de aici este că indiferent de situația în care ne găsim, să avem pe inimă să-i îndemnăm pe ceilalți să privească spre Domnul, să fie recunoscători pentru mântuirea Lui, să se bucure și să se veselească mereu în El, iar noi să nu descurajăm, deoarece – precum psalmistul – știm că Domnul este ajutorul și izbăvitorul nostru. Slavă Lui!

Stoica Timotei

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.