Rugăciune pentru Misiune

Mauritania
Populația totală: 4.908.000
Populația creștină: 10.900
Religia principală: islam

De ce se află Mauritania în clasamentul World Watch List 2022?
Mauritania se află pe locul 23 în clasamentul țărilor în care creștinii întâmpină persecuții severe. Puțin s-a schimbat. Orice deviere de la credința islamică întâmpină o opoziție puternică din partea comunități și presiune din partea familie. Această presiune se resimte mai ales în zonele rurale unde legăturile tribale și familiale sunt foarte stricte. Grupuri extremiste islamice violente precum al-Qaeda în Maghrebul Islamic și Mișcarea pentru Unitate și Jihad în Africa de Vest sunt deosebit de active în regiunile de la granița de est a țării.

Cum este viața pentru creștini?
Este ilegal în Mauritania să te convertești de la islam la altă credință. Mediul restrictiv face imposibile întâlnirile deschise și închinarea comunitară (în special pentru cei convertiți de la islam). Orice expresie a credinței creștinilor străini (precum imigranții și lucrătorilor umanitari) poartă cu sine riscul de a fi văzut ca o formă de prozelitism față de musulmani și poate duce la acuzare.

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din Mauritania?
Ziua 1: Să mijlocim pentru credincioși secreți din Mauritania care caută să se închine Domnului.
Ziua 2: Dumnezeu să deschidă inimile oficialilor guvernului față închinarea religioasă.
Ziua 3: Dumnezeu să ofere credincioșilor modalități ingenioase de a se găsi și a se susține reciproc în momentele dificile ale umblării lor prin credință.
Ziua 4: Să cerem Domnului ca statul să recunoască și să permită funcționarea mai multor biserici în care credincioșii să se închine fără frică.
Ziua 5: În 2012, Națiunile Unite au estimat că 10-20% din oamenii din Mauritania erau sclavi. Sclavia este încă în creștere. Dumnezeu să pună capăt acestei practici josnice și să ajute oamenii înrobiți să-L găsească.
Ziua 6: Convertirea de la islam la creștinism este ilegală și poartă cu sine sentința la moarte. Să ne rugăm pentru cei care vor să-L aleagă dar se luptă cu teama.
Ziua 7: Să ne rugăm ca Dumnezeu să întărească creștinii care riscă să fie acuzați la tot pasul de blasfemie.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid02xz7gJ3aAB4h7XDCRpFuMBRs11z6GzRwnoswb4q5i1aYivENj3SjwPQ4ZeFvXhzicl/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.