Misiune pentru Misiune

Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia

Conform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Turkmeni
Țara: India
Populație la nivel mondial: 8.047.400
Biblia: tradusă
Religia principală: islam
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 0,00%
Evanghelici: 0,00%

Cultura turkmenă a fost puternic influențată de cuceritori turci care și-au impus limba asupra lor și de arabi care i-au obligat să se convertească la islam. În ciuda conformității exterioare la islam, misticismul și alte tradiții religioase din trecut sunt încă răspândite printre turkmeni. Loialitatea față de trib continuă și căsătoriile se fac numai în cadrul triburilor.

Să cerem Domnului să ridice echipe de credincioși ca să susțină în rugăciune liderii familiilor turkmene ca Domnul să deschidă inimile lor pentru a experimenta binecuvântarea lui Dumnezeu prin studii biblice în cadrul familiilor.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid02VvSKWAD3MsBVQ6P6GXGpVUFNviPemT9XYoq4EyQbZPDdZaVrz1rjiN75Hqg4wqj5l/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.