Ce har!

Mulți au dorit sa-l cunoasaca pe Isus.
Au auzit mult vorbindu-se despre El.
Pentru ca se tot vorbește!
Însă cuvintele noastre s-au devalorizat atat de mult și nu mai sunt de ajuns. Ei, oamenii, ar dori mai mult sa-L gaseasca în noi creștinii. Cu o dorinta care uneori nu este destul de clara, în căutarea lor li se adresează unor Filipi de astazi care, nu știu ce sa faca, îi trimit la specialiști sau veterani ca Andrei.
Mulți trăiesc religia ca si cand ar face parte dintr-un club. Relațiile dintre membrii se limitează la întâlniri săptămânale, asa cum se întâmplă de exemplu între microbiști și echipa lor. Deși ar fi de dorit ca si Isus sa aibă în fiecare oraș tot atâția suporteri cum au unele cluburi.
Relația dintre credinciosul adevărat și Dumnezeu este, într-un anumit sens , comparabilă cu cea care exista între un bec și lumina, când se stabilește contactul potrivit, lumina strălucește automat.
Isus ilustraza acesta relație spunând: ,, Eu sunt Vita, voi sunteți mlădițele.
Cine depinde de Vita nu trebuie sa își fac griji din cauza imagini sale. Cu timpul, în mod inevitabil, fructele vor veni.
Secretul nu consta în a fi un lastar bun, ci a te trage dintr-un butuc pur. De multe ori ne lipsește vigoare, suntem sterili și nu rodim , pentru ca pur și simplu depindem de noi înșine. Sa ne întoarcem privirea spre El și vom emana și noi bunatatea, credinciosia și cea ce cautau acei greci atunci și au gasit la Hristos!
Aratati-L pe Hristos lumii!
Ce har.

https://www.facebook.com/103610848977975/posts/pfbid031xLbEiELrj7oDJSJDKrJoSn4fRLM54e6sNxHieymCBNLZBCTumsdnnm52xASYP5Rl/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Ce har!

  1. Fac o rectificare a comentariului: ,, lăsând pe Duhul Sfânt DEOPARTE ” am vrut să scriu. Nu merge să corectez 🙂

  2. Amin, așa este! Din păcate, chiar astăzi mi-a venit gândul acesta : degeaba aduni informație peste informație dacă nu ești animat de Duhul Sfânt și nu e puterea Lui în tine care să-ți dea adevărata inspirație ce poate străpunge inimi. Mulți pastori dar și enoriași, vorbesc din auzite, din mulțimea informațiilor pe care le-au adunat, din cărțile pe care le-au citit, dar foarte rar mai auzi ceva ce emană puterea Duhului Sfânt. Nu sunt contra acumulării de informații, dar știu clar că lucrarea lui Dumnezeu nu se va face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Sfânt (zice Domnul) . Mulți se bazează pe înțelepciunea omenească, iar când Ap. Pavel spune ,, lucrarea fiecăruia va fi dată pe față ” se poate referi și la aceste lucrări ce nu izvorăsc din puterea Duhului Sfânt ( nu doar la motivația cu care sunt făcute). De prea multe ori, noi ne credem cineva ( lăsând pe Duhul Sfânt deppa) citim mult și știm să așezăm cuvinte pompoase pe hârtie, dar uităm că Dumnezeu este scurt și la obiect, iar când Duhul vorbește, nu-i trebuie (neapărat) cuvinte învelite într-un ambalaj frumos. Dacă vrea să o facă o face, dar El face de rușine prin simplitate lucrurile complexe și împopoțonate ale lumii. Mai ales cei ce nu recunosc că au nevoie de puterea Duhului Sfânt pentru a străpunge inimi fac asta, se bazează pe propriile lor capacități intelectuale, arătând totodată mândrie și că ei sunt mai deștepți în loc să se pună cu smerenie pe genunchi recunoscând : ,, Doamne, eu nu pot face nimic de unul singur, cu tot cu doctoratele mele în teologie, am nevoie de puterea Duhului Tău. Degeaba voi impresiona oamenii cu talentele mele dacă nu străpungi Tu inimi pentru a veni o adevărată trezire, o ,,metanoia” reală…”

Comentariile sunt închise.