Instanță japoneză: Căsătoria gay nu este protejată de Constituție – căsătoria este pentru nașterea și creșterea copiilor

Spre dezamăgirea activiștilor LGBTQ+ în plină lună a mândriei, un tribunal japonez a decis recent că interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex nu încalcă Constituția Japoniei.

Judecătorul Doi Fumi de la Tribunalul Districtual din Osaka a stabilit luni că articolul 24 din Constituția Japoniei nu conferă protecție pentru căsătoriile gay. Reclamanții au fost trei cupluri de același sex, doi bărbați și o femeie, care au cerut daune de 1 milion de yeni pentru fiecare cuplu, adică aproximativ 7.400 de dolari; ei intenționează să facă apel la decizia Înaltei Curți din Osaka.

Instanța districtuală a fost de acord cu argumentul guvernului potrivit căruia scopul căsătoriei era reproducerea. Instanța a adăugat că sistemul căsătoriei a servit un „scop pragmatic” mai mare, acela de a „proteja bărbații și femeile pentru a avea copii și a-i crește”.

„Căsătoria trebuie să se bazeze doar pe consimțământul reciproc al ambelor sexe și trebuie menținută prin cooperare reciprocă, având ca bază drepturile egale ale soțului și soției”, stipulează Constituția Japoniei.

Unul dintre reclamanți, Machi Sakata, a declarat pentru Reuters că se îndoiește că sistemul juridic funcționează. Se pare că Sakata și partenerul ei, un cetățean american, se bazau pe această hotărâre înainte de nașterea unuia dintre copiii lor.

„Cred că există posibilitatea ca această hotărâre să ne încolțească cu adevărat”, a spus Sakata.

Citește mai mult accesând următorul link https://tribuna.us/instanta-japoneza-casatoria-gay-nu-este-protejata-de-constitutie-casatoria-este-pentru-nasterea-si-cresterea-copiilor/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.