Rugăciune pentru Misiune

Algeria
Populația totală: 43.969.000
Populația creștină: 134.000
Religia principală: islam

De ce se află Algeria în clasamentul World Watch List 2022?
Algeria are una dintre cele mai mari comunități de convertiți din islam la creștinism din Orientul Mijlociu, cu toate acestea ea ocupă locul 22 în clasamentul WWL.
În timp ce creștinii formează un mic procent din populația Algeriei, ei întâmpină obstacole crescânde în ce privește libertatea religioasă. Legile care reglementează închinarea nemusulmanilor interzic orice ar “clătina credința unui musulman” sau ar fi folosit ca “un mijloc de a seduce cu intenția de a converti un musulman la o altă religie.”

Cum lucrează Dumnezeu în Algeria?
Un pastor anonim ne aduce un raport din Algeria. Algeria a fost cunoscută timp de mulți oameni pentru creșterea bisericii. Și lucrurile nu s-au schimbat în ciuda legilor restrictive care se aplică: “Nu cred că această situație afectează numărul de convertiri. Acest lucru se vede în contactele pe care le avem pe rețelele sociale. Mulți oameni caută să cunoască și să audă mai multe despre Evanghelie.”

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din Algeria?
Ziua 1: Să ne rugăm pentru redeschiderea bisericilor care au fost închise și pentru revocarea legilor care încalcă libertatea religioasă.
Ziua 2: Să cerem Domnului să aducă eliberare creștinilor arestați sau reținuți pentru ceva atât de mic precum vânzarea de cărți creștine.
Ziua 3: Să ne rugăm pentru creștinii care trăiesc în locuri unde sunt țintiți de extremiștii islamici. Să cerem lui Dumnezeu să îi păzească.
Ziua 4: Să ne rugăm pentru autoritățile să nu mai închidă bisericile.
Ziua 5: Să ne rugăm pentru ca liderii din Algeria să devină deschiși pentru libertatea religioasă a oamenilor de toate credințele.
Ziua 6: Să cerem Domnului ca Evanghelia să ajungă la oameni prin internet sau televiziune sau orice alt mod pe care El îl consideră potrivit.
Ziua 7: Să ne rugăm pentru creștinii algerieni care s-au convertit de la islam ca să nu se confrunte cu agresiune, violență și respingere.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.