IN MEMORIAM

Goodbye, Great Man of God 🤍

Aseară, când mi-a scris o prietenă mesaj pe WhatsApp că Dr. Marcel și-a sfârșit Misiunea și a plecat, m-a cuprins un sentiment de tristețe incomensurabilă. 😭

Îl cunosc de când aveam 18 ani și am venit în primul an la Facultatea de Drept în Timișoara, devenind și membră a Bisericii Elim.

Pe lângă faptul că s-a remarcat ca pastor a cărui slujire și dedicare era caracterizată de Excelență, nu după mult timp Dr. Marcel Codreanu mi-a devenit și profesor la Teologie.

Iubirea, pasiunea și înaltul nivel academic cu care își trata studenții nu poate fi uitat niciodată.

Pe fiecare ne cunoaștea pe nume și puteam conta întotdeauna pe înțelepciunea, maturitatea spirituală, bunătatea, noblețea caracterului și modul unic în care îi păsa cu adevărat de noi.

Și nu doar de noi, studenții, ci și de toți credincioșii bisericii pentru care s-a rugat și cărora le-a vorbit despre Domnul în toți anii de până acum.

Mesajele sale, având la bază o puternică documentare asupra variantei originale a textului biblic din limba greacă sau ebraică și o exegeză temeinică, de fiecare dată reprezentau combinația perfectă dintre simplitate (pentru a putea fi înțelese de oricine) și nivel academic elevat, care era parte integrantă a ființei și a personalității lui.

Strălucirea din Sufletul său va rămâne în Inimile zecilor de mii de oameni care l-au ascultat de-a lungul timpului.

Vezi ce repede trec toate?

Oricât de entuziastă ar fi Viața, indiferent de câte Visuri sau planuri mărețe ți-ai face, într-o zi totul se va sfârși.

În mijlocul clipelor, adesea agitate, e bine să te oprești ca să-ți mai tragi puțin Sufletul, să-ți faci ordine acolo unde trebuie și să te gândești la lucrurile de o Importanță Covârșitoare.

E timpul să încetinești pasul grăbit prin Lume și să te gândești la Eternitate.

Nu cu teama de necunoscut, ci cu responsabilitatea de a trăi adevărat, nobil, autentic, iertat pe deplin.

Și, când Marea Zi va veni pe neașteptate, să fie momentul în care va începe bucuria fără sfârșit.

La Revedere, Dr. Marcel: Mare OM al lui Dumnezeu, Profesor, Mentor, Pastor și Prieten Extraordinar!
🕊️🤍

Credit photo: Maria Codreanu

𝓦 𝓲 𝓽 𝓱 𝓛 𝓸 𝓿 𝓮, 𝓓𝓪𝓷𝔂 𝓜.

https://www.facebook.com/100002284323317/posts/pfbid0q65jtHEpkjw8xmXsxpvLUBCpe3hB29c264sEjFKaRoHA6yjQJhFiQB1o58zKrVKGl/?d=n

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.