Rugăciune pentru Misiune

Uzbekistan
Populația totală: 33.649.000
Populația creștină: 347.000
Religia principală: islam

De ce se află Uzbekistan în clasamentul World Watch List 2022?
Creștinii care sunt parte din bisericile neînregistrate pot fi văzuți ca „extremiști” și guvernul crede că membri bisericilor sunt spioni care încearcă să distrugă guvernul. Un nou cod criminal care a fost schițat în 2021 a făcut ilegală „producerea, depozitarea sau importul” de materiale religioase neautorizate și pedepsește distribuirea de literatură religioasă, întâlnirile de închinare fără permisiunea guvernului și „a vorbi despre credință.”

Cum lucrează Dumnezeu în Uzbekistan?
Când „Aziz” a devenit creștin, fratele lui l-a respins. Fratele lui a încercat să ardă casa lui Aziz și ei nu au ținut legătura timp de 20 de ani. Dar inima fratelui părea că se înmoaie și, când s-a îmbolnăvit, Aziz l-a vizitat și s-a rugat pentru el. Acum, frații țin legătura în mod regulat arătând că și când împăcarea pare lentă dintr-o perspectivă umană, Dumnezeu este totdeauna la lucru.

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din Uzbekistan?
Ziua 1: Să ne rugăm pentru creștinii care sunt discriminați la locul de muncă sau în societate din cauza credinței lor.
Ziua 2: Să cerem lui Dumnezeu să lucreze în viața liderilor din Uzbekistan ca ei să-L cunoască.
Ziua 3: Să ne rugăm ca lucrătorii din Asia centrală să se simtă încurajați și întăriți.
Ziua 4: Să ne rugăm pentru creștinii care și-au pierdut locurile de muncă sau cei care trebuie să-și păstreze secretă credința.
Ziua 5: Să ne rugăm pentru creștinii care s-au convertit de la islam în Uzbekistan ca ei să fie protejați și să cunoască pacea lui Dumnezeu.
Ziua 6: Să cerem lui Dumnezeu să facă autoritățile să regândească noile legi religioase și să fie deschise la libertate pentru toate credințele.
Ziua 7: Să cerem Domnului să binecuvânteze bisericile din Asia centrală care se luptă cu regimuri opresive.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid037w5HYtZNg4dXLoY4eK1wycvMW3Bc6Y6jpsCH7m7w897YYeDyJ5kqE2BXpCYTT7Nml/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.