În pocăința este ca și în muzică: prea mulți învața după ureche…

Este mult prea mare numărul de credincioși din biserici care nu au nașterea din nou și care pretind că au urcat trepte serioase pe scara sfințeniei, dar viața lor privată este un calvar.
Iar după ani buni de mers la biserică este greu să recunoști că în viața ta nu a existat “nașterea din nou” că ai făcut și tu ce face și restul.
Dumnezeu naște din nou pe cei care recunosc că sunt vechi și care își doresc viața nouă.

Ce tragedie că mulți din aceștia slujesc, formează nucleul bisericesc, unii sunt și păstori.

Cineva îmi explica nașterea din nou că se petrece treptat și printr-o educație creștina omul încet, încet se lasă de rele; nimic mai fals.

Nașterea din nou are loc la un moment dat în viața creștinului și îți da adevărata libertate de a decide dacă vrei s-au nu să faci binele ori răul lucru care omul nenăscut din nou nu îl poate face pentru că el este robit de păcat, este angajatul păcatului, el are obligații fața de păcat.

Câți tineri care se află în această situație și sunt puși să facă una s-au alta iar adevărul este că nu sunt născuți din nou.

Nașterea din nou te pune pe calea care trebuie Creștinul să meargă, este cea care te înfiază să înveți după note și nu după ureche.

Nelu Surd

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la În pocăința este ca și în muzică: prea mulți învața după ureche…

  1. Alin Cristea zice:

    îți da adevărata… vrei s-au nu… fața de păcat… Biata lb. romana!

    Apreciază

Comentariile sunt închise.