Rugăciune pentru Misiune

Egipt
Populația totală: 104.692.000
Populația creștină: 16.250.000
Religia principală: islam

De ce se află Egiptul în clasamentul World Watch List 2022?
Încercările întâmpinate de creștinii din Egipt rămân în mare parte la fel ca în anii precedenți, deși s-a înregistrat o scădere a nivelului de violență. Activitățile creștine au scăzut semnificativ, datorită Covid-19, ceea ce atrage o mai mică provocare, iar posibilii făptași nu au fost pe străzi datorită carantinei. Cea mai mare amenințare pentru convertiții de la islam la creștinism continuă să vină din partea membrilor familiei.

Cum este viața pentru creștini?
Persecuția creștinilor în Egipt are loc de obicei la nivel de comunitate. Incidentele îmbracă diferite forme începând cu femei creștine agresate în timp ce merg pe stradă până la comunități întregi de creștini care sunt forțați să se mute din casele lor de grupuri de extremiști musulmani. Astfel de evenimente se întâmplă mai ales în nordul Egiptului unde mișcările islamice ultraconservatoare sunt active în comunitățile rurale. Creștinii care provin dintr-un context musulman se confruntă cu o presiune enormă din partea familiilor lor pentru a se întoarce la islam. Statul de asemenea face imposibilă pentru ei obținerea oricărei recunoașteri oficiale a convertirii lor.

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din Egipt?
Ziua 1: Să cerem locuri de muncă stabile pentru bărbații creștini ca să poată purta de grijă familiilor lor.
Ziua 2: Să ne rugăm pentru lucrătorii creștini din Egipt ca ei să întărească biserica egipteană.
Ziua 3: Să ne rugăm pentru protecție și pentru condiții mai bune pentru femeile creștine.
Ziua 4: Să cerem Domnului să scape femeile creștine care au fost forțate să se căsătorească cu bărbați musulmani și să le dea speranță în acest context
Ziua 5: Să ne rugăm ca Domnul să înlesnească procesul pentru construcția bisericilor și a altor clădiri vitale pentru ucenicizare.
Ziua 6: Domnul să vindece familiile și comunitățile egiptenilor care au fost martirizați.
Ziua 7: Dumnezeu să schimbe inimile liderilor locali cu influență ca ei să recunoască și să prețuiască creștinii și contribuția lor la societate.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid02fDpGjVVWRnbjBpoSg75ZT8Ygb1KzZTXx4M4qpSMXvsnKcWX8isF7rrBCiHV1T7ZWl/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.