Domnul este Păstorul meu… de aceea sursa bucuriei inimii mele este El

„Da, inima noastră își găsește bucuria în El, căci avem încredere în Numele Lui cel sfânt. Doamne, fie îndurarea Ta peste noi după cum o nădăjduim noi de la Tine!” (Psalmul 33:21, 22).

Când am început să meditez la acest psalm nu am realizat acest lucru, deși l-am intuit puțin în primele două meditații pe care le-am avut de aici. Psalmul acesta se pare că este un psalm al bucuriei. El începe cu bucuria în Domnul și se sfârșește tot cu tema bucuriei. Dacă la început bucuria a fost folosită ca un îndemn adresat oamenilor neprihăniți, acum, la finalul acestui psalm, ea este exprimată ca pe un adevăr din viața psalmistului și a celor ca el.

Când o propoziție sau o frază începe cu o afirmație ca în cazul de față, acel lucru accentuează convingerea de care dă dovadă cel care o rostește. Psalmistul era convins că inima lui avea o sursă clară a bucuriei sale. Să ne oprim puțin la adevărul acesta. În ce anume își găsește inima ta plăcere? Nu te grăbi să răspunzi la această întrebare. Inima noastră își găsește plăcere în lucrurile în care investim din timpul, energia și resursele noastre. Acum, dacă ne-am grăbit să spunem că inima noastră își găsește bucuria în Domnul, oare cum se vede în mod cât se poate de practic reflectat acest răspuns?
• Iubești citirea Cuvântului? Ai un obicei sfânt de a citi cu atenție Cuvântul lui Dumnezeu, de a medita asupra lui, de a-l studia? Aici, dă-mi voie să te atenționez că nici măcar citirea unor meditații precum acestea nu trebuie să substituie citirea Cuvântului lui Dumnezeu. Mă rog Domnului ca astfel de meditații să fie de folos, însă să nu ispitească pe nimeni să înlocuiască citirea Scripturii cu citirea lor.
• Iubești părtășia cu frații? Ai pe inimă să fii în părtășie cu trupul spiritual al unei biserici locale?
• Iubești să împlinești Cuvântul lui Dumnezeu? Cauți modalități practice prin care poți să împlinești ceea ce ai citit și ai descoperit din Cuvântul lui Dumnezeu?

Îmi dau seama că este grozav de ușor pentru cineva să afirme că inima lui își găsește bucuria în Domnul, dar să nu pună preț pe Cuvântul Său, pe părtășia cu o biserică locală și pe împlinirea Cuvântului. Dacă inima noastră găsește își găsește bucuria în Domnul, atunci lucrul acesta se va vedea în exterior și prin aceste trei lucruri. Desigur, nu sunt singurele, dar pot fi un start bun pentru fiecare dintre noi.

Stoica Timotei

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.