Despre Fals

Care este cea mai mare problemă a vremurilor în care trăim: Proorocii falși sau Păstorii falși??? Ezechiel 34.

Păstorii falși:
1. Au două bagaje (unul în față și altul în spate). Problemele lor personale, familiare le pun în față și ale turmei le pun în spate (nu-i prea interesează).

2.Dacă pierd o oaie care e mai neascultătoare (zburdalnică, „oaia rătăcită” ) se bucură. Nu-și mai consumă energia de a o recupera. Se „concentrează” la maxim pe cele ascultătoare („producție”) până le face sterpe.

3.Nu suportă când un alt păstor dă hrană mai consistentă (calitativ) turmei lui, deoarece atunci îi este frică să nu crească pretențiile turmei, pentru că niciodată turma nu va fi la un nivel mai ridicat calitativ decât păstorul.
Păstorul duce turma la pășuni verzi, nu turma pe păstor !!!

4.Nu au nicio viziune de viitor cu privire la turmă (creșterea calitativă, numerică etc.) pentrucă și-ar consuma energia și lor le place doar la stână sau în jurul stânei. Îngroapă mai mult decât botează !!!

5. Sunt „coringenți sau repetenți” în casa lor. Nu-și administrează casa, dar administrează turma (dau sfaturi la alții).
Nu au pus saci în căruță, dar dau lecții cum săi pui.

6.Investesc mai mult în betoane decât în suflete. Cu toate că ei zic că nu suntem veșnici pe acest pământ, ei lucrează (construiesc) pentru cei care cred că vor trăi veșnic pe acest pământ, nu pentru Împărăția Cerească.

Ieremia 23:1
„Vai de păstorii care nimicesc și risipesc turma pășunii Mele”, zice Domnul.
Domnul Dumnezeu să ne lumineze și El să ne ocrotească ! Amin.

Petru I. Oros

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.