Domnul este Păstorul meu… de aceea mă încred în suveranitatea Lui

„Tot pământul să se teamă de Domnul! Toți locuitorii lumii să tremure înaintea Lui! Căci El zice și se face; poruncește, și ce poruncește ia ființă. Domnul răstoarnă sfaturile neamurilor, zădărnicește planurile popoarelor. Dar sfaturile Domnului dăinuie pe vecie, și planurile inimii Lui, din neam în neam” (Psalmul 33:8-11).

Unul dintre subiectele la care am meditat acum ceva vreme a fost adevărul despre suveranitatea lui Dumnezeu, iar o concluzie la care am ajuns este că adevărul suveranității lui Dumnezeu ar trebui să mă motiveze să pun preț pe rugăciune, nu s-o neglijez. Unii oameni se întreabă că dacă Dumnezeu tot e suveran și le știe pe toate, ce rost mai are să se roage. Eu însă (și cu siguranță că nu-s singurul!) mă întreb dacă m-aș mai ruga Lui dacă n-ar fi suveran.

Te-ai ruga înaintea lui Dumnezeu știind că El poate face multe lucruri, dar nu pe toate, că El deține controlul la aproape toate lucrurile, dar nu la toate, că El are aproape toată puterea, dar nu pe toată, că planul Lui a reușit în puțin peste 50% din situații? Dacă aceste lucruri ar fi adevărate când vine vorba de Dumnezeu, poate aș continua să mă rog, știind că am ceva șanse, însă atitudinea mea în rugăciune ar fi diferită, nu-i așa? Ei bine, lucrul acesta nu este valabil când vine vorba de ființa lui Dumnezeu, din moment ce El este Singurul Dumnezeu adevărat și are toată puterea în cer și pe pământ. Deci, adevărul despre suveranitatea lui Dumnezeu trebuie să mă îndemne și să mă motiveze și mai mult la rugăciune!

Psalmistul vorbește în versetele meditației noastre de astăzi despre adevărul acesta al suveranității lui Dumnezeu. Da, se întâmplă să ne îngrozească felul în care un anumit conducător conduce, un anumit guvern ia anumite decizii. Ba mai mult, există teorii cum că ar exista o conducere în spatele conducerii țărilor lumii, o conducere care este în spatele acesteia. Am auzit spunându-i-se „oculta mondială”. Ori de câte ori sunt luate decizii la nivel național sau chiar internațional care sunt în contradicție cu învățăturile clare ale Cuvântului lui Dumnezeu, atunci – da, cred că intuiești bine – oculta mondială e de vină. Și cu asta am mai rezolvat un mister și mergem mai departe. Viața e plină de mistere, însă nu e datoria noastră să le elucidăm și să le rezolvăm pe toate. Predicam recent din Fapte 1, despre înălțarea la cer a Domnului Isus, iar unul dintre gânduri, care a pornit de la mustrarea Domnului Isus adresată ucenicilor, a fost tocmai acesta: să nu ne preocupe lucrurile care ne sunt inaccesibile, lucrurile pe care Dumnezeu a hotărât să le țină ascunse de noi. În contextul revenirii Domnului Isus, nu este treaba noastră să „descifrăm” evenimentele prin prisma profețiilor apocaliptice sau escatologice, ci mai degrabă să fim gata pentru a ne întâlni cu Domnul.

Revenind la ideea că există o conducere în spatele celei pe care o vedem, da cred acest lucru. Însă, nu despre oculta mondială este vorba. Fie că ar exista sau nu, există o conducere infinit mai mare, mai superioară și mai puternică în spatele ei, iar această conducere este conducerea lui Dumnezeu. Psalmistul a fost convins de adevărul acesta și-l exprimă în cuvinte deosebite în versetele de astăzi.

Te îngrijorează încotro se îndreaptă lumea? Te îngrijorează deciziile pe care autoritățile le iau? Te îngrijorează starea tensionată care există în lume la ora actuală? Te rog, nu uita: Este Cineva mai presus de toate acestea: El este Domnul, Păstorul meu. Este El și Păstorul tău? Ce diferență ar face conștientizarea acestor adevăruri în viața de zi cu zi?

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.