Domnul este Păstorul meu… de aceea bucuria pe care o am în El este ancorată în caracterul Lui

„Căci cuvântul Domnului este adevărat, și toate lucrările Lui se împlinesc cu credincioșie. El iubește dreptatea și neprihănirea; bunătatea Domnului umple pământul. Cerurile au fost făcute prin cuvântul Domnului și toată oștirea lor prin suflarea gurii Lui. El îngrămădește apele mării într-un morman și pune adâncurile în cămări” (Psalmul 33:4-7).

Parcă meditația de ieri a purtat puțin prea mult o notă imperativă. Dacă e s-o citești din nou în lumina acestei afirmații, probabil îmi vei da dreptate. Dar de ce această notă imperativă? Ei bine, psalmistul continuă aducându-ne argumente în favoarea îndemnurilor oferite în primele versete. De ce să mă bucur în Domnul, de ce să-L laud pe El și de ce să-I cânt Lui o cântare nouă, o cântare de laudă, nu de jale? Datorită a cine este El și a ceea ce face El. Prin ceea ce este și ceea ce face, Dumnezeu ne dovedește că este vrednic de lauda pe care vrea să I-o aducem. Cum?

• Dumnezeu este Dumnezeul adevărului. Mântuitorul a spus despre Sine că El este Adevărul (vezi Ioan 14:6). Și tot El a spus despre Cuvântul lui Dumnezeu că este adevărul (vezi Ioan 17). El este adevărul absolut. Într-o lume a relativismului și care parcă pe zi ce trece își dezintegrează tot mai mult orice standard moral și conduită a vieții, e necesar și vital să știm că există adevăr absolut. Interesant, acest lucru ne încurajează și ne face să vedem că mai este încă speranță. Oamenii de-a lungul istoriei și-au schimbat mentalitățile și perspectivele cu privire la lume și viață cu fiecare ocazie pe care au avut-o. Însă principiile și standardele menționate pe paginile Scripturii nu s-au schimbat, nu s-au învechit, ci sunt la fel de relevante și de practice pentru noi astăzi, cum au fost și pentru oamenii din vremurile biblice.
• Dumnezeu este credincios. Iată un alt adevăr mângâietor cu privire la ființa lui Dumnezeu. Nimeni și nimic nu poate sta împotriva voii și planului Său. Ceea ce hotărăște să facă și ceea ce face se împlinește cu credincioșie. Adevărul acesta poate fi o mângâiere atunci când greutățile vieții apasă grozav de tare. Lasă-te încurajat de adevărul credincioșiei lui Dumnezeu.
• Dumnezeu este drept și neprihănit. Lumea-i strâmbă, nu El. Perspectiva și mentalitatea lumii este strâmbă, nu a Lui. Adevărul acesta despre Dumnezeu trebuie să ne încurajeze să ne încredem pe deplin în El.
• Dumnezeu este bun și nu face discriminare. Adevărul acesta are un ecou mai puternic dacă îl privim în lumina Vechiului Testament. Dumnezeu Și-a ales un popor care să fie al Lui. Nu înseamnă acest lucru că Dumnezeu face discriminare? Nu! De ce? Deoarece El Și-a ales acest popor să fie o lumină între națiunile pământului, să fie un neam de preoți pentru celelalte națiuni ale pământului. Faptul că Israel nu s-a ridicat la înălțimea chemării sale nu neagă cu nimic adevărul despre bunătatea lui Dumnezeu. Bunătatea Lui umple tot pământul… chiar și inima noastră!
• Dumnezeu este atotputernic și suveran. Ultimul argument pe care David îl folosește aici este că Dumnezeu este Creatorul. Dacă ne uităm în jur și ne minunăm de creația care ne înconjoară, cu atât mai mult trebuie să ne minunăm de Creator!

Așadar, iată doar câteva motive pentru care să cauți și-n această zi să te bucuri de Domnul și în El.

Stoica Timotei

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.