Institutul Teologic Penticostal

Dragi frați slujitori,

Anul acesta, cu ajutorul Domnului, vom sărbători Centenarul Mișcării Penticostale din România. În data de 10.09.1922 s-a deschis prima biserică penticostală din România, în Păuliș, județul Arad.

Biserica Penticostală a restaurat învățătura despre lucrarea Duhului Sfânt și susține că botezul cu Duhul Sfânt, așa cum a fost experimentat de cei 120 în ziua Cincizecimii (Faptele Apostolilor 2:4), și darurile Duhului Sfânt sunt pentru toată perioada Bisericii, din ziua Cincizecimii până la Răpire. Penticostalii susțin că Dumnezeu și astăzi face semne și minuni, iar credința trebuie să fie aceeași ca în primul veac creștin.

În cei 100 de ani care au trecut de la deschiderea primei biserici penticostale din țara noastră, Dumnezeu a lucrat în mod deosebit. Cultul Creștin Penticostal-Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România are peste 3300 biserici locale și numărul lor continuă să crească. Pentru acest număr de biserici este nevoie de mulți slujitori. Institutul Teologic Penticostal din București este instituția de învățământ superior a Cultului care pregătește viitori slujitori pentru lucrarea Domnului, în mod deosebit pentru bisericile care aparțin Cultului Creștin Penticostal-B.D.A.R.

Chemăm bisericile și slujitorii să susțină lucrarea de la Institutul Teologic Penticostal din București, atât spiritual, cât și financiar. Să ne mobilizăm și să motivăm bisericile în care slujim ca, la Sărbătoarea Coborârii Duhului Sfânt din anul acesta, să facă o colectă specială pentru lucrările care mai trebuie efectuate până la finalizarea noului campus al Institutului Teologic Penticostal din București. Ar fi o bucurie mare pentru noi dacă, în anul în care sărbătorim 100 de ani de la deschiderea primei biserici penticostale din România, s-ar finaliza lucrările de construcție și s-ar inaugura noul campus.

În zilele de 9, 10 și 11 septembrie 2022, la Arad și Păuliș, vom aniversa deschiderea primei biserici penticostale din România. Îi vom mulțumi lui Dumnezeu pentru tot ajutorul pe care ni l-a acordat în cei 100 de ani de istorie și-L vom ruga să fie cu noi în continuare, să ne ajute să luptăm pentru credința dată sfinților o dată pentru totdeauna, să rămânem pe calea îngustă, să fim lucrători împreună cu El și să fim mai mult decât biruitori în Numele Domnului Isus.

Domnul să ne binecuvânteze pe noi, familiile noastre și bisericile din care facem parte, să ne dea din plinătatea Lui și har după har, și să ne ajute să ne pregătim pentru apropiata venire a Domnului Isus Hristos!

Cu dragoste frățească,

Pastor Moise Ardelean

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.