Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia

Conform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Bania
Țara: India
Populație la nivel mondial: 29.331.000
Biblia: tradusă
Religia principală: hindusă
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 0,00%
Evanghelici: necunoscut

Poporul Vania este cunoscut și sub numele de Bania sau Mahajan. Comunitatea Bania este formată din două diviziuni religioase: Vaishnava și Jain. Afacerile, comerțul, producerea de bijuterii și agricultura sunt ocupațiile lor tradiționale. Vopsirea pardoselii și cântecele populare sunt reprezentative pentru cultura Vania. Numirea noului născut este un ritual oficiat de un preot jangam care pune o ață în jurul gâtului copilului.

Să ne rugăm pentru mântuirea oamenilor Vania și ca Domnul să trimită lucrători creștini printre ei pentru a răspunde nevoilor lor spirituale și fizice.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid0H5WBFAWZ3BSh2nVsBtaxMzGZc155UFPT91K4TozrBG56XRSPSU2xkWta7Whmfqd5l/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.