Rugăciune pentru Misiune

Vietnam
Populația totală: 99.284.000
Populația creștină: 9.159.000
Religia principală: budism

De ce se află Vietnam în clasamentul World Watch List 2022?
Vietnam se află pe locul 19 în WWL, legea sa garantează libertatea religioasă, dar în același timp o limitează foarte mult.
Nivelul persecuției a rămas în mare parte la fel ca anul trecut. Pandemia Covid-19 a continuat să afecteze toți locuitorii țării și unii creștini din zonele rurale au raportat discriminare în primirea ajutoarelor guvernamentale. Creștinii din minoritatea etnică încă se confruntă cu violență și consecințe sociale când se convertesc la creștinism și biserica vietnameză rămâne sub presiune în toată țara.

Cum este viața pentru creștini?
Nivelul persecuției pe care creștinii vietnamezi o experimentează poate varia în funcție de denominațiune sau context. Comunitățile creștine istorice (precum bisericile romano-catolice) se bucură de un anumit grad de libertate. Dar protestanții evanghelici și carismatici, împreună cu cei convertiții de la religiile indigene, întâmpină deseori presiune și violență datorită credinței lor, în special în zonele îndepărtate din centrul și nordul Vietnamului. Creștinii sunt hărțuiți la locul de muncă și pot întâmpina discriminare datorită credinței.

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din Vietnam?
Ziua 1: Să ne rugăm pentru creștinii din Vietnam care suferă persecuție, în special pentru cei din minoritățile etnice.
Ziua 2: Domnul să dea înțelepciune și putere lucrătorilor creștini din Vietnam.
Ziua 3: Să ne rugăm pentru creștinii care și-au pierdut familiile și casele ca înțeleagă că Dumnezeu le-a dat o familie globală de credincioși care se roagă pentru ei.
Ziua 4: Să ne rugăm pentru guvernul Vietnamului, atât la nivel local cât și național.
Ziua 5: Să cerem Domnului să protejeze creștinii care Îl urmează pe Isus în locuri în care acest lucru este considerat o trădare a culturii și a familiei.
Ziua 6: Să ne rugăm pentru creșterea bisericii din Vietnam.
Ziua 7: Să ne rugăm pentru creștinii care au experimentat discriminare în oferirea de ajutoare Covid-19. Să cerem lui Dumnezeu să îi protejeze și să îi întărească.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid021iEiy2fFpcyNKeyKR6Fmy9JyBTqxCLjztE7N2J1bjmEb6SVzuZyhbbDS2XKmgLUml/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.