Domnul este Păstorul meu… de aceea vreau să-L iubesc pe El și să trăiesc în smerenie

„Iubiți, dar, pe Domnul, toți cei iubiți de El. Căci Domnul păzește pe cei credincioși, și pedepsește aspru pe cei mândri. Fiți tari și îmbărbătați-vă inima, toți cei ce nădăjduiți în Domnul!” (Psalmul 31:23, 24).

Versetele meditației noastre de azi vin imediat după ce David își mărturisește o pornire nechibzuită și cum Domnul, totuși, l-a ascultat când a strigat către El. Nu cred că acesta este motivul pentru care imediat după aceea David ne îndeamnă să-L iubim pe Domnul. Ar fi cam egoist și nepotrivit să-L iubești pe Domnul doar pe motiv că îți ascultă strigătul. Atunci care să fie adevăratul motiv pentru care să luăm aminte la acest îndemn de a-L iubi pe Domnul? David dă răspuns la această întrebare când, în primă instanță, pare să folosească o anume categorie de oameni: „toți cei iubiți de El”. Aceștia trebuie să-L iubească pe Domnul și acesta trebuie să fie motivul pentru care s-o facă. Există un motiv mai serios și mai temeinic de a-L iubi pe Dumnezeu decât dragostea Lui față de noi? Nu cred.

Dacă am condiționa iubirea noastră față de Dumnezeu de sănătate, prosperitate, armonie, relații bune cu cei din jurul nostru, biruințe pe toate planurile și o mulțime de alte lucruri asemănătoare cu acestea, atunci dragostea noastră față de El n-ar mai fi dragoste. Ar fi interes personal, nimic mai mult. Însă dacă avem ca fundament dragostea Lui față de noi, lucrurile vor fi mult mai ușoare și mai clare. Practic, nu putem să-L iubim pe Dumnezeu dacă El nu ne-ar iubi mai întâi. Lucrul acesta îl găsim scris pe paginile Scripturii.

Însă ce înseamnă să-L iubim pe Dumnezeu? Îmi dau seama că trebuie atins și acest aspect. A-L iubi pe Dumnezeu, în mod practic, înseamnă a trăi în voia Sa. Mântuitorul spunea că Îl iubim dacă vom păzi poruncile Lui. Nici că se putea ceva mai clar.

Iată un alt lucru pe care David îl menționează aici. Dumnezeu îi pedepsește într-un mod aspru pe oamenii mândri. Da, Scriptura ne spune că Dumnezeu stă împotriva celor mândri. Dar iată că El nu doar stă împotriva celor mândri, ci îi și pedepsește în mod aspru. Cum îmi dau seama dacă Îl iubesc pe Dumnezeu? Iată un alt test: trăiesc în smerenie? Dragostea față de Dumnezeu mă ține smerit la picioarele Sale.

Deoarece am mai punctat câteva lucruri legate de smerenie într-o meditație anterioară, vreau să închei aceasta cu gândul acesta: Dragostea adevărată față de Dumnezeu se va vedea și printr-o viață trăită în smerenie. Din păcate, mulți oameni se joacă cu mândria fără să știe că un astfel de „joc” se va dovedi a fi fatal în cele din urmă pentru ei. Domnul să ne ajute să-L iubim pe El cu adevărat, iar această iubire să ne țină smeriți la picioarele Sale!

Stoica Timotei

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.