Rolul evreilor în vremurile din urmă | Baruch Korman

Chiar dacă Israelul a fost mereu pe prima pagină a știrilor la nivel mondial, se pare că această micuță țară se bucură de o atenție sporită în zilele noastre.

Poate că Dumnezeu se află în spatele acestui fapt. Scriptura ne îndeamnă să acordăm atenție Israelului în zilele din urmă. Pentru a ajuta lumea, Domnul se asigură că Israelul și ceea ce se întâmplă sunt subiecte de primă pagină pentru mass-media. O întrebare foarte importantă, la care orice persoană care vrea să înțeleagă planul lui Dumnezeu din zilele din urmă trebuie să răspundă, este: „Care este rolul poporului evreu și al țării lui Israel în planul lui Dumnezeu de răscumpărare și în întemeierea Împărăției Sale?”

De ce teologia înlocuirii nu este biblică

Din păcate, mulți creștini răspund la această întrebare spunând că evreii nu mai au un rol special în planul lui Dumnezeu de răscumpărare, și nici țara nu are legătură cu Împărăția Lui, mai mult decât orice altă națiune sau loc de pe pământ. Cine face o astfel de afirmație ignoră o mulțime de profeții. Teologii înlocuirii privesc Israelul ca o „națiune rebelă” în majoritatea istoriei sale. Deși acest lucru este adevărat, Dumnezeu a lucrat întotdeauna în sensul aducerii oamenilor înapoi în relație cu El, pentru ca planurile lui să se împlinească. Un exemplu frumos a credincioșiei lui Dumnezeu se găsește în rugăciunea lui Daniel, din capitolul 9 al cărții. Cei 70 de ani de exil ajunseseră la final și Daniel s-a rugat cu o încredere nestrămutată că Dumnezeu va face în așa fel încât poporul să se întoarcă în țara lui. 

Teologii înlocuirii înțeleg că Dumnezeu aduce poporul evreu în țara lui Israel ca o măsură necesară pentru prima venire a lui Mesia, dar exclud posibilitatea ca Israelul să se întoarcă în țară înainte de a doua Lui venire. La acest punct, pornind de la numeroase profeții, cu tot respectul, trebuie să-mi exprim dezacordul.

Citește mai mult accesând: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/escatologie/18478-rolul-evreilor-in-vremurile-din-urma-baruch-korman?fbclid=IwAR3Mmcb8_pYpl3mNCdcipq9-NQFyGTRSlpkS1fJiLeaAYUhDK6pgZ3jc24c

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.