Domnul este Păstorul meu… de aceea nu vreau să cad în mâna vrăjmașilor

„Învață-mă, Doamne, calea Ta și povățuiește-mă pe cărarea cea dreaptă, din pricina vrăjmașilor mei. Nu mă lăsa la bunul plac al potrivnicilor mei! Căci împotriva mea se ridică niște martori mincinoși și niște oameni care nu suflă decât asuprire” (Psalmul 27:11, 12).

Ciudată legătura pe care David o face aici, nu-i așa? El Îi cere lui Dumnezeu să-l învețe calea Lui, să-l ajute să umble pe cărarea cea dreaptă. Nimic neobișnuit până aici. Dar acum privește la motivul pentru care Îi cere lui Dumnezeu un astfel de lucru: „din pricina vrăjmașilor mei”. Cum se împacă lucrurile acestea? Ce legătură este între ele?

Personal, văd o legătură între ceea ce David prezintă aici cu un cuvânt pe care Iacov îl spune în epistola sa. Este un verset din care adesea este citată a doua parte doar: „Împotriviți-vă diavolului, și el va fugi de la voi.” De aici, din partea aceasta de verset, unii credincioși sunt sau se simt motivați să se împotrivească diavolului oricum vor, deoarece, cred ei, au promisiunea că diavolul va fugi de la ei. Dar oare chiar așa să stea lucrurile? Prima parte a acelui verset aduce lumină asupra subiectului: „Supuneți-vă, dar, lui Dumnezeu.” Aha! Deci, ca parte a supunerii mele de Dumnezeu este împotrivirea față de diavolul. Contextul mă ajută și mai mult să înțeleg acest lucru: „Apropiați-vă de Dumnezeu, și El Se va apropia de voi” (Iacov 4:8a).

Cam aceeași legătură o folosește și David, și Iacov. Învățarea orânduirilor, căii lui Dumnezeu și supunerea și apropierea de Dumnezeu sunt puse în legătură cu vrăjmașii sau vrăjmașul. Nu pot să mă împotrivesc vrăjmașului sufletului meu fără ajutorul lui Dumnezeu. Am parte de ajutorul lui Dumnezeu atunci când sunt aproape de El. Când sunt aproape de El, umblu pe calea Lui, trăiesc în supunere față de El și mă apropii mai mult de El.

Un alt lucru pe care aș vrea să-l sugerez de aici este că cu cât ne apropiem mai mult de Dumnezeu, cu atât intensitatea atacurilor vrăjmașului crește. Ce caută vrăjmașul să obțină de la mine? Cădere, compromis, fățărnicie, împietrire și o mulțime de lucruri care să mă împiedice să caut calea Domnului și să mă apropii mai mult de El. Însă, te rog nu uita: „Voi, copilașilor, sunteți din Dumnezeu; și i-ați biruit [pe vrăjmașii menționați în versetul 1 și 3], pentru că Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume” (1 Ioan 4:4). O zi plină de biruință!

Stoica Timotei

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.