Domnul este Păstorul meu… de aceea știu ce anume să-I cer

„Un lucru cer de la Domnul și-l doresc fierbinte: aș vrea să locuiesc toată viața mea în Casa Domnului, ca să privesc frumusețea Domnului și să mă minunez de templul Lui” (Psalmul 27:4).

Dacă ar fi să-I ceri Domnului un lucru cu privire la care ai avea siguranța faptului că-ți va răspunde, care ar fi acel lucru? O astfel de întrebare poate ne duce cu gândul la Solomon, căruia Dumnezeu i-a spus să-I ceară un lucru și îi va fi dat. Citind și felul în care lui Dumnezeu I-a plăcut răspunsul lui Solomon și ce anume i-a mai dat încă pe lângă, poate ne-am opri și noi, am face niște calcule și am zice că și noi vrem același lucru, anume înțelepciune. Însă Solomon nu avea de unde să știe ce anume Dumnezeu avea pregătit pentru el.

Dacă este să te gândești sincer, profund și meditativ, care ar fi lucrul după care tânjești fierbinte? Ai o astfel de dorință? David a avut. Și este una foarte interesantă! El și-a dorit ca toată viața lui să locuiască în Casa Domnului. Interesantă și ciudată dorință! Aici trebuie totuși să precizez din nou (cu toate că am mai făcut-o într-o meditație în urmă cu mai multă vreme!), este vital să nu facem confuzia între Casa Domnului din Vechiul Testament și clădirea unei biserici oarecare de astăzi. Din păcate foarte mulți dintre noi încă fac o astfel de confuzie. Chiar și eu am făcut-o adesea cu ani în urmă.

Păi atunci care ar putea fi aplicația dorinței arzătoare a lui David? David nu se referea în mod expres la un loc anume (cu toate că menționează expresia „Casa Domnului”), ci mai degrabă la ce anume se întâmpla într-un astfel de loc. De fapt, acesta cred că poate fi înțelesul aplicativ pentru noi astăzi. David făcea referire la faptul că într-un astfel de loc era prezent Domnul, prin faptul că-și exprimă dorința de a privi la frumusețea Domnului, iar mai apoi de a se bucura de templul Lui.

David voia, într-un mod real, profund și cât se poate de practic să fie și să rămână în prezența lui Dumnezeu. Cu ce scop voia el acest lucru? Să se minuneze de cine este Dumnezeu („să privesc frumusețea Domnului”) și de lucrările Lui („să mă minunez de templul Lui”). Nu vreau să fiu înțeles greșit. Nu spun că nu e importantă adunarea într-o clădire a unei biserici, ci din contră. Însă simpla adunare a unui grup de oameni nu asigură automat și prezența, binecuvântarea sau manifestarea lui Dumnezeu în acel loc.

Lucrul pe care aș vrea să-l învățăm de la David astăzi și să începem să ni-l dorim și noi în mod real și profund este prezența lui Dumnezeu în viața noastră de fiecare zi. Domnul să fie cu noi cu toți!

Stoica Timotei

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.