Rugăciune pentru Misiune

China
Populația totală: 1.428.481.000
Populația creștină: 96.700.000
Religia principală: diverse

De ce se află China în clasamentul World Watch List 2022?
China se află pe locul 17 în World Watch List. Nivelul persecuției a crescut datorită presiunii tot mai mari exercitate de autorități asupra creștinilor. Viața bisericească rămâne totuși locul în care creștinii înfruntă cea mai multă persecuție.

Cum este viața pentru creștini?
Supravegherea din China este printre cele mai opresive și sofisticate din lume. Participarea la biserică este monitorizată riguros și multe biserici sunt închise indiferent dacă bisericii aprobate de autorități sau nu. Participarea la biserică a celor sub 18 ani rămâne ilegală.

Toate bisericile au fost închise pe perioada pandemiei, unele din ele au fost forțate să rămâne închise pe perioadă nedeterminată. Convertiții din grupurile minoritare musulmane sau budiste înfruntă cea mai severă violare a libertății religioase pentru că sunt persecutați nu doar de autorități, ci și de familiile și comunitățile lor.

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din China?
Ziua 1: Să ne rugăm ca în ciuda supravegherii intense, credința creștină să înflorească în China și tot mai mulți chinezi să descopere dragostea lui Isus.
Ziua 2: Să ne rugăm ca lucrătorii creștini să poată evangheliza creștinii vulnerabili cu literatură creștină, traininguri și părtășie.
Ziua 3: Să cerem lui Dumnezeu să fie alături de convertiții de la budism și islam pentru că ei sunt persecutați de două ori mai mult.
Ziua 4: Să cerem Domnului ca autoritățile din China să recunoască importanța libertății religioase și să permită bisericii să se adune și să se închine fără restricții.
Ziua 5: Să ne rugăm pentru liderii bisericii care sunt monitorizați și agresați pentru lucrarea lor. Să cerem Domnului să le dea putere și înțelepciune.
Ziua 6: Covid-19 a dat autorităților chineze un motiv de a închide multe biserici și să le păstreze închise. Să cerem Domnului să înmoaie inimile oficialilor să permită credincioșilor să se închine din nou.
Ziua 7: Să ne rugăm pentru unitatea bisericii chineze ca mărturia ei să fie puternică într-un loc cu presiune constantă.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2872332219741951/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.