O studentă creștină nigeriană a fost linșată pentru acuzații de blasfemie

O mulțime formată în mare parte din studenți a ucis-o joi cu pietre pe Deborah Samuel, o studentă în anul al doilea la un colegiu public din statul nigerian Sokoto, după ce aceasta a fost acuzată de blasfemie împotriva profetului Mahomed. Ofițerii de securitate ai școlii au încercat să o adăpostească într-o cameră de securitate, dar mulțimea a târât-o afară și a bătut-o cu scânduri înainte de a arunca cauciucuri pe ea și de a-i da foc. Sokoto este unul dintre statele din nordul Nigeriei care aplică, de asemenea, legea Sharia sau legea islamică.

Ce a determinat atacul? Pe un grup de WhatsApp în care se aflau și alți studenți, Samuel a trimis un mesaj vocal în care critica un mesaj pro-islamic anterior. În loc de astfel de anunțuri, ea le-a cerut colegilor săi de școală să împărtășească pe grup mesaje despre testele și temele lor, dar membrii grupului au distribuit înregistrarea pe alte platforme și au acuzat-o că a făcut comentarii peiorative.

Autoritățile au închis școala, Shehu Shagari College of Education, au reținut doi suspecți și au lansat o anchetă. Episcopul Matthew Kukah, episcopul catolic al statului Sokoto și alții au condamnat crima. Astfel de linșaje au mai avut loc în Nigeria, deși sunt relativ rare. Anul trecut, o mulțime din statul Bauchi, în nord-estul țării, a ars un bărbat până la moarte după ce l-a acuzat că l-a insultat pe Mahomed. În 2016, o mulțime musulmană a ucis un comerciant creștin în vârstă de 74 de ani, în statul vecin Kano, din cauza unor acuzații similare.

Un text de Onize Ohikere pentru World

https://www.facebook.com/294648260641674/posts/4689689187804204/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.