Grupuri etnice neatinse cu EvangheliaConform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Narisati Nuristani
Țara: Afganistan
Populație la nivel mondial: 148.000
Biblia: nespecificat
Religia principală: islam
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 0,10%
Evanghelici: 0,00%

Nuristani fac parte de fapt din mai multe grupuri etnice care, deși au unele lucruri în comun precum religie și etnie, sunt foarte diferite. În urmă cu aproximativ 100 de ani au experimentat convertirea colectivă la islam. Regiunea în care ei locuiesc înainte de islamizarea lor se numea Kafiristan, adică „țara necredincioșilor sau a infidelilor”, ea a fost redenumită Nuristan, adică „Țara celor luminați”. Numirea copiilor respectă o tradiție interesantă: două capre sunt sacrificate pentru un băiat (și una pentru o fată). Capul copilului este ras și primește numele tatălui sau a bunicului.

Să cerem Domnului să îi împuternicească și să le dea curaj puținilor credincioși din acest grup etnic ca să împărtășească cu putere Evanghelia propriei națiuni. Dumnezeu să mântuiască cât mai mulți oameni din acest popor.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2869474410027732/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.