Domnul este Păstorul meu… de aceea rămân al Lui

„În Tine, Dumnezeule, mă încred: să nu fiu dat de rușine, ca să nu se bucure vrăjmașii mei de mine. Da, toți cei ce nădăjduiesc în Tine, nu vor fi dați de rușine, ci de rușine vor fi dați cei ce Te părăsesc fără temei” (Psalmul 25:2, 3).

Când vine vorba de încrederea în Domnul, credincioșilor le vine ușor să-și afirme încrederea lor în Domnul, însă dacă e să fim sinceri, aceasta nu mai e atât de ușoară atunci când un anume compromis pare atât de tentant și de ascuns de ochii celorlalți sau atunci când în loc să ajungi la mal, valurile necazurilor par să te ducă tot mai în larg, în toiul furtunii năpraznice.

Dacă e cineva care să fi cunoscut cu adevărat ce înseamnă să înaintezi în viață dintr-un necaz în altul, dintr-o problemă relativ mare, într-una și mai mare, acela sigur este psalmistul David. Nu facem aici retrospectiva vieții lui, însă dacă medităm la viața lui, ne putem aduce aminte de multele probleme și necazuri prin care a trecut. Dar chiar și așa, lucrul acesta nu l-a împiedicat să-și afirme încrederea lui în Domnul, dar nu numai s-o afirme, ci și s-o dovedească în mod practic în viața lui de fiecare zi.

Psalmistul pune contrast încrederea sau nădejdea în Dumnezeu cu lipsa rușinii sau lipsa încrederii în Dumnezeu cu rușinea. Rușinea vine în multe feluri. Însă nu tot ce ni se pare că e rușine chiar e rușine. Din păcate, mulți credincioși se rușinează să-și împărtășească credința lor și să împărtășească Evanghelia celorlalți. Îndrăznesc să spun că cei care se rușinează astfel nu se încred cu adevărat în Domnul.

Încă un lucru extrem de important. David menționează faptul că sunt unii oameni care-L părăsesc pe Domnul fără temei, oameni cărora li se pare că nu au niciun motiv întemeiat să-L urmeze pe Domnul, să fie ai Lui. Însă sintagma „fără temei” poate naște în mintea unora dintre noi curiozitatea dacă sunt oameni care au vreun motiv întemeiat s-o facă. Vreau s-o spun cât se poate de clar: nu, nu există vreun om pe acest pământ care să-și poată justifica nepăsarea, indiferența, rușinea sau chiar necredința și viața trăită în păcat. Potrivit Scripturii, nimeni nu va putea să facă acest lucru când va sta în fața scaunului de judecată al lui Dumnezeu.

Pentru a nu te rușina și a nu fi dat de rușine, soluția este simplă: încrederea în Domnul! Dumnezeu să ne ajute să ne punem toată încrederea în El, iar acest lucru să se reflecte în viața noastră de fiecare zi!

Stoica Timotei

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.