Domnul este Păstorul meu… de aceea la El îmi înalț sufletul

„La Tine, Doamne, îmi înalț sufletul” (Psalmul 25:1).

Când vine vorba de înălțare, lucrul acesta implică cel puțin trei lucruri: mai întâi, implică faptul că este o vale sau un loc de jos, apoi implică faptul că este un deal sau un loc de sus. Însă mai implică încă un lucru foarte important, anume faptul că există o călătorie, un drum, un progres.

Foarte frumos este contextul textual în care se găsește afirmația de debut a acestui psalm. Ea se găsește în contextul Psalmului 24, unde psalmistul vorbește despre gloria lui Hristos, despre primirea din nou în glorie a Mântuitorului nostru – este o imagine profetică a scenei de după înălțarea la cer a Domnului Isus, o privire în spatele cortinei.

„La Tine” nu înseamnă către oricine, către cineva oarecare, ci către Împăratul slavei, Domnul Isus. Văzând gloria lui Hristos, din slavă din Psalmul 24, nu știu dacă se poate o reacție sau o atitudine mai potrivită decât cea pe care David o are la începutul acestui Psalm.

Să-ți înalți sufletul la Domnul înseamnă să recunoști că ești jos. Nu-i ușor să recunoști că ești jos, mai ales atunci când ai sănătate în trup, când lucrurile par să-ți meargă din ce în ce mai bine, când ai biruință și succes în ceea ce faci. Pentru a recunoaște că ești jos, ai nevoie de smerenie. Practic, smerenia ne deschide ochii să ne vedem starea în care ne găsim, pe când mândria ni-i închide cu desăvârșire.

Însă, pentru a-ți înălța sufletul pe Domnul, trebuie ca mai întâi să te încrezi în El. Iar pentru a te putea încrede în El, trebuie ca mai întâi să-L cunoști. Dar oare merită să te încrezi în El și să-ți înalți sufletul spre El? Citește Psalmul 24 cu mare atenție, în mod special ultimele versete.

De ce să-ți înalți sufletul la Domnul? Deoarece nu suntem creați pentru acest pământ. Deoarece astfel vom putea să trecem prin încercările acestei vieți, știind că Domnul cerului, Împăratul slavei, este de partea noastră. Nu-ți lăsa sufletul să se târască prin praful, noroiul și drumul accidentat al acestei vieți. Înalță-ți-l spre Domnul. De la El vine ajutorul și scăparea noastră. Slavă Lui!

Stoica Timotei

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.